San Juan (bij Alicante)

25 september, dag 37

Een fiets huren lukt niet op zondag. Peter besteedt er zijn loopkilometers aan, maar tevergeefs. Hij komt teruggelopen naar het tramstation en daar stappen we samen op de tram naar El Campello.

Ik heb intussen bij de camping geïnformeerd of er een mogelijkheid is om een fiets te huren. Dat kan via hetzelfde bedrijf waar Peter nu voor de gesloten deur staat, maar het is allemaal nogal omslachtig (fietsen worden gebracht en weer ongehaald) en behoorlijk duur en niet op zondag, dus.

Het lange wachten op de tram begint ons behoorlijk de keel uit te hangen: we hebben niets anders te doen wat niet kan wachten, maar we vinden het toch verloren tijd.

Het stadje is leuker dan we gedacht hebben en ook veel gezelliger dan San Juan. Het heeft een lange, levendige boulevard met veel horeca en winkeltjes en het strand is hier veel smaller (of het is ontzettend vloed🥴) zodat het strandleven zich ook veel dichter bij de boulevard afspeelt.

We vermaken ons er een paar uurtjes prima. 

De weg terug verloopt precies hetzelfde als de heenreis: weer moeten we ontzettend lang wachten op het station.

Als we terugzijn en aan een drankje zitten, stelt Peter voor om morgen verder te gaan. We breken de rit naar Valencia in tweeën met een stop in Gandia. Ik vind het prima, want eerlijk gezegd heb ik het hier ook weer wel gezien.

Dat is het grote voordeel van camperen. Zo vrij als een vogel en deze twee vogels hebben nogal eens dezelfde vliegneigingen.

GANDIA

26 september, dag 38

Als we op de camping in Gandia komen, kunnen we een hele ruime plek uitzoeken, staan we relatief dichtbij het sanitairgebouw, hebben we genoeg privacy en toch valt het een beetje tegen.

Waarom?

De straat ernaar toe leek op een vuilnisbelt; op de camping zelf was weer geen groene bodem te ontdekken, bomen met grint ertussen, ontzettend veel plassen  en afgewaaide takken en bladeren (het bleek de afgelopen twee dagen gehoosd te hebben); de de huren fietsen lijken op het eerste gezicht zeer aftands (ben benieuwd of Peter een fatsoenlijke kan vinden) en op de plek zelf is weer geen internet…

Goede nieuws: het is nu droog, alhoewel een beetje bewolkt. We waren ook uitgekeken in San Juan en het lange gewacht op de tram k…beu en hier is weer wat nieuws te ontdekken.
We kunnen als het goed is met de fiets het dorp gaan ontdekken en de beschrijvingen daarover zijn hoopvol.

En, over 2 dagen zijn we in Valencia.

Straks meer…..

Peter heeft een redelijke fiets kunnen vinden en we fietsen naar het strand en langs de mooie boulevard naar een “centrum”-gebied; niet dat van Gandia, dat ligt wat verder weg, maar wel een waar ze een goeie supermarkt hebben om straks boodschappen te doen en langs de boulevard zijn heel veel leuke eettentjes. Het ziet er wel allemaal viezig uit, weggewaaide rommel en ontzettend modderige parasols, ik denk echt het gevolg van 2 dagen hoosbuien. Verder breekt de zon door: heerlijk! 

Rond 4 uur zijn we weer terug en dan houden we verder ons gemak. Morgen krijgt het weer een 10 van de app, dus dat moet dan toch wel een stralende dag zijn.

GANDIA

27 september, dag 39

Supermooie dag! 

Stralend blauwe hemel, beetje wind en veel zon, de hele dag.
We fietsen naar Gandia, een kilometer of 5 van de camping af, schat ik, en ook voor Peter (met een gammele huurfiets) redelijk te doen. Als we langs deze kant bij de camping aangekomen waren gisteren hadden we een heel andere indruk gehad bij aankomst: mooie ligging bij schilderachtige kanaaltjes langs boomgaarden met fruit…

Gandia is een heel gezellig stadje, veel winkeltjes, veel cafeetjes, veel galeries en ook een mooi historisch centrum. Het hoogtepunt van de dag is het bezoek aan het oude paleis van de Borgia’s: schitterend!

We lunchen op een mooi plein met 2 imposante zwarte koppen en een violist die voor het entertainment zorgt. Na een kwartiertje houdt hij het voor gezien en ook dat is prima!

We fietsen weer heel tevreden terug naar de camping, nadat we boodschappen gedaan hebben bij de supermercado. De fietsen hebben we binnen in de hal geparkeerd en bij het weggaan moeten we de cassiere beloven dat we dat nooit meer doen: het is verboden.

Nou, dat beloven we! 👍😉

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.