Samosir (3)

Deze laatste dag bij Tabo cottage gaan we eens echt een dag relaxen (niks doen, dus) Omdat het ’s morgens het zonnigst is en droog, liggen we al rond 9 uur in het zwembad, gewapend met e-reader, tijdschrift en puzzelboekje. Heerlijk!

Om een uur of 11 wordt het wat onrustig naast me. “Ik ga even een rondje lopen? OK? Niet weglopen, he?” Met een vette knipoog gaat-ie op stap. Veel eerder dan normaal is Peter terug. Twee dingen heeft-ie te melden: 1. “Hier twee deuren verder is een guesthouse waar vanavond een batak muziek- en dansvoorstelling is en ze hebben lobster. 2. Ik heb een voorstel. We huren even 2 fietsen en en gaan naar het lunchrestaurantje van gisteren. Was zo lekker en ik schat dat het maar een km. of 10 fietsen is.”

Zoziet een dagje relaxen (niks doen) er dan ineens uit. Het is inderdaad een km. of 10 en het eten is de inspanning waard, maar bij de terugweg omzeilen we de berg en daardoor maken we een behoorlijke grote omweg, ik schat zo’n km. of 5 meer. We zijn er moe van en nadat we allebei – ik ook- even in het zwembad duiken, rusten we zeker nog 1 1/2 uur uit!

En dan gaan we nog eens even nadenken over de komende dagen, want als we nergens in een fatsoenlijk hotel in Bukkittingi terecht kunnen (we vermoeden dat er iets te doen is, want alles zit vol) moeten we het globale plan maar even omgooien. Daarom zitten we  morgen één nachtje in Padang en daarna t/m zaterdag aan de kust in een Beach house, bij Ricky, pal aan het strand: Authentic Sumatra wordt het genoemd. We gaan het zien!

’s  Avonds eten we bij de buren (geen succes) tijdens een dans – en muziekvoorstelling van een groepje Bataks (Ik denk ik gevraagd ga worden als vaste kracht; gauw wegwezen hier!)

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.