Salamanca

dag 19 en 20, 7 en 8 september

Deze twee dagen gebruiken we om Salamanca beter te verkennen. We fietsen iedere dag naar de stad over een 7-km.fietspad langs de rivier, lekker verkeersvrij, en crossen wat door het centrum.

Woensdagmiddag gaan we o.a. naar het museum Lis, een patriciërshuis in art-docostijl met schitterende glas-in- lood ramen die alleen maar gedeeltelijk (in de koffiebar) of illegaal gefotografeerd kunnen worden. We doen ons best. Verder is er veel werk van Dali te bewonderen.

Als we weer terug fietsen komen we langs een veld waar stierenvechters in spe getraind worden.

Op donderdag is het jaarlijkse Mariafeest (een vrije dag hier in Salamanca) waarop veel activiteiten plaatsvinden: een mis voor de notabelen (en dat zijn er veel hier) in de kathedraal en een Middeleeuwse markt met entertainment.

Tot slot bezoeken we de kathedraal (die na 3 eerdere pogingen nu eindelijk open is voor bezoek). In een woord: geweldig! Ik denk misschien wel de mooiste die ik ooit gezien heb.

(‘t is niet op foto’s vast te leggen hoe indrukkend mooi deze kathedraal is.)

Tegen half vier fietsen we naar de camping, in de hoop in het zonnetje de indrukken te kunnen verwerken. Maar onderweg miezert t weer tussen de iets betere momenten. We zijn t zat.

We breken op en 2 uur later zitten we voor ons campertje in de zon – zeker 5 graden warmer dan de afgelopen dagen – in Placencia!

Goede move!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.