Rust in de Harz

De eerste rustdag bevalt goed. Het is niet zonnig maar de temperatuur is zo goed dat we toch de hele dag buiten kunnen vertoeven.

Peter verkent het dorp (afwisselend wandelend en fietsend) en ik hou mijn gemak, zodat ik al lekker opschiet in “Heimweeland” dat zich afspeelt in het grensgebied waar wij nu camperen.

Vanochtend heeft de radioloog gebeld voor een checkgesprekje. De ongemakken die ik tegenkom (zie blog van gisteren) zijn welliswaar vervelend, maar het
“gewone” gevolg van de bestralingen: ik hoef me geen zorgen te maken. Nou, dat is goed om te weten.

Als we vandaag opstaan, staat de zon al aan de hemel en als Peter terugkomt met de broodjes voor het ontbijt, begint de zon op ons terreintje te schijnen en kunnen we lekker buiten eten.
De lucht is helblauw en er is geen wolkje aan de lucht. We draaien dan ook met een gerust hart de zonneluifel uit om te checken of hij vorige keer goed droog is ingedraaid en hem de kans te geven -indien nodig – beter op te drogen. We constateren het het de vorige keer goed gegaan is.

We beginnen steeds beter te wennen aan het camperbusje, al verrast-ie ons soms toch weer. Zo viel er vanochtend een ronde schijf op de grond, toen P. het chemisch toilet eruit haalde om te verversen. Waar kwam die nou weer vandaan? We konden het  maar niet ontdekken, hoe goed we het systeem zowel binnen als buiten inspecteerden. Toen zag Peter het ineens! Het was een van de wieltjes van de container dat er gewoon weer opgedrukt kon worden: niks aan de hand.😂

We lunchen bij de plaatselijke Griek in de tuin en even wanen we ons op de Pelopponesos.

(Intussen blijft het mooi herfstweer en we kunnen al een paar dagen in het zonnetje ontbijten. In de middag koelt het al wel weer snel af.)

‘s Avonds kijken we op Netflix naar deel 1 van de serie Mitten in Deutschland NSU over de opkomst van het neonazisme in de DDR. Het raakt me des te meer omdat wij hier nu zijn en ik weet zeker dat ik morgen toch met andere ogen rondkijk in het DDR-museum hier in Thale.

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.