Rondje Zuid-Limburg

Dinsdag 30 maart
Een dag eerder dan gepland vertrekken we met onze “Duuk” (koosnaam voor de camperbus) naar Limburg.

Het is op deze dinsdag 30 maart heel mooi weer en op weg naar onze hotel-tweedaagse in Maastricht leggen we aan in Ell (bij Weert); een dorpje waarvan ik het bestaan niet kende voor deze week. Landgoed Lemmenhof heeft een prima camping: ruime afgebakende plekken, uitstekend sanitair, lekker warm water en alles spic en span onderhouden.


De bezetting is al behoorlijk: niet vol, maar er zijn toch al veel mensen “en route”. Er is weinig contact onderling en dat is gezien de coronatoestanden begrijpelijk.

De eerste middag gebruik ik om lekker niks te doen en te genieten van het zonnetje. Peter gaat wat boodschappen doen en komt (na een drietal telefoontjes voor overleg) terug met verse asperges. Heerlijk; het zullen niet de laatste zijn. We maken nog een korte wandeling in het Lemmenbos dat bij de camping hoort en kunnen tot 9 uur buiten zitten. Daarna wordt het wat frisjes en gaan we naar binnen.

Woensdag 31 maart
Nadat we verse broodjes met een eitje hebben gegeten – lekker kopje koffie erbij natuurlijk – ruimen we de stoeltjes weer op, draaien de luifel omhoog en rijden naar Novotel in Maastricht.
De ontvangst in hartelijk, de kamer prima, maar binnen het half uur zitten we op de fiets: we gaan een tochtje maken naar het zuiden.

Op het Witte vrouwenplein  vinden we een fijne bank waar we ons pitabroodje kunnen opeten, maar daarna gaat het toch echt los.Het is een afwisselende tocht, langs het Albertkanaal, door dorpenzoals het mooie Eijsden, door de heuvelachtige velden, bijna tot aan Visé (België) en dan weer via een andere route terug. Onderweg zien we wel een aantal plekken voor een koffie-to-go, maar de mooist gelegen – die bij een kasteel in Neercanne – is helaas gesloten omdat “ze in afwachting zijn van een nieuwe sterrenkok”. Voor Peters argument dat er voor een goede kop koffie toch geen sterrenkok nodig is, zijn ze niet ontvankelijk.


Het pontje op het het keerpunt blijkt om raadselachtige redenen ineens niet te varen, zodat we nog een omweggetje moeten rijden en uiteindelijk 50 km wegtrappen vandaag.

Het eigen biertje drinken we op het parkeerterrein naast onze camper op de campingstoelen. We mogen wel in de hoteltuin achter zitten, maar dan mogen we niets drinken (coronaregels) en daar zijn we nu toch echt wel even aan toe. Prima oplossing zo.


Het 3-gangendiner wordt op een kar voor de kamerdeur bezorgd. Het is geen sterrendiner, maar Novotel heeft er alles aan gedaan (extra kamerstoel en het eten op dienbladen geserveerd) om het een beetje als verwennen aan te laten voelen en dat is gelukt.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.