River camping Bled?/Kamp Danica Bohinj

29 juni

Beetje lange titel, maar hij geeft wel precies weer wat er vandaag gebeurde.

Over de reis van Kamp Zagreb naar Bled valt niet zo veel te vertellen. Goede autoweg waar je meters kunt maken.
Als we in Bled aankomen, is het rond het middaguur. Er staat een grote rij campers voor de receptie en Peter pakt de paspoorten en loopt ook naar de receptie waar eenzelfde grote rij staat maar dan met camperbestuurders die in willen checken. Peter zoekt eerst het sanitair op (want hoge nood) en kijkt dan eens even rond. Teruglopend langs de receptie ziet hij dat de rij nog net zo lang is. Hij komt terug bij mij en zegt: ”Ik heb hier geen goed gevoel over: ik vind het helemaal niks!”

De oplossing is snel gevonden: 4 jaar geleden stonden we hier ook in de buurt, in Bohinj, ongeveer 20 km. verderop. Daar hebben we alleen maar goede herinneringen aan, dus…. We verlaten ons principe om niet terug te gaan naar een plek waar we al eens geweest zijn, maar voor 1 dagje?

20 km. verderop draaien we Kamp Danica op. Het voelt als thuiskomen, zo’n relaxte camping. ”Zoek een leuke plaats uit en kom even het nummer doorgeven.” ”De fietsroutes beginnen bij het riviertje achteraan de camping.”

We laden de batterijen van de fietsen even maximaal op en gaan intussen in het dorpje lunchen bij het restaurantje waar zuurkool hun specialiteit is. Heerlijk!

We moeten snel naar de camping teruglopen, want er klinkt dreigend onweer in de verte en het begint te regenen. We zijn op tijd en uiteindelijk valt de bui ontzettend mee, breekt de zon weer door en stappen we op de fiets. Het is hier echt zo mooi om te fietsen. (zie foto’s). 3 uur later zijn we weer terug.

‘s Avonds kaasfonduen we “thuis” op de camping: heerlijk!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.