Reisdag naar Koh Chang

Eerst de vervoersmiddelen op een rijtje:

– privévervoer naar ferry
– ferry
– taxi naar busstation
– bus
– hov naar ferry
– ferry
– hov naar Lazy Republique resort. (hov = half open vervoerstaxibus, officieel Songthaew)

Tijdsduur:

van 7.30 uur – 17.15 uur = 9 3/4 uur

Opvallende details:

– weinig tot geen informatie (er wordt wat gewezen; er wordt wat geroepen in het Thais; er wordt, wel in het Engels, aangegeven hoeveel tijd je hebt tijdens de enkele stop: 10 minutes, 30 minutes…)

– bij het wegrestaurant (30 minutes) hangt een bordje met koffiemogelijkheden. Americano, mocchacino, caffe latte, cappuccino etc…., maar het personeel (3 man sterk) weet niet wat een cappuccino is en weet dus ook niet hoe die te bereiden. Dan maar weer een blikje koude koffie.

– bij het overstappen van het een naar het ander vervoermiddel, worden voortdurend roze briefjes overhandigd en 5 meter verder weer ingenomen. Je snapt niet hoe het werkt, maar het komt allemaal in orde!

– in het minibusje worden we gediscrimineerd. Nou weten we eens hoe dat voelt. Zo akelig!
Er zijn geen besproken plaatsen: wij zijn als eerste op het stationnetje, als eerste passagiers in de bus maar we mogen NIET op de eerste rij, we mogen ook niet een paar rijen verder, nee: we MOETEN op de achterste rij gaan zitten! Op de voorste rij worden wel 2 Aziaten toegelaten. De 2 andere Europeanen mogen ook niet kiezen en worden 2 rijen voor ons gezet. Op de rij ertussen worden alle koffers gekwakt.

Resultaat:

– hondsmoe

Vooruitzicht:

– uitstekend. Fijn guesthouse, gastvrije ontvangst en bungalow met uitzicht.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.