Quy Nonh (op de fiets)

Ook hier tijdens de fietstocht een pagode- en tempelbezoek. Wat opvalt is dat er zoveel gesloten is. Meestal kun je overal binnen een kijkje nemen, maar hier niet. Ook het museum wat we wilden bezoeken, is gesloten. Wel drinken we een echt lekkere kop koffie bij een onooglijk tentje, maar daar waren ze zelf de koffiebonen aan het branden en het opschudden. Gelijk een pak gekocht voor thuis, maar het is altijd de vraag of het daar dan net zo lekker smaakt.
We eten onderweg wat in een Koreaans restaurant. Gelukkig hebben ze een paar tafeltjes met stoelen op Westerse hoogte, want de rest van de gasten zit op de grond aan een superlage tafel. We vinden het eten niet echt heel lekker en concluderen dat we nog maar op een paar plekken echt lekker gegeten hebben en de rest eigenlijk heel smakeloos is. Zijn we door onze vele reizen in Azië steeds meer aan pittig eten gewend geraakt?

Tot slot komen we ook nog langs 2 Chamtowers uit de 11e eeuw. Heel mooi!

En ‘s avonds besluiten we maar eens flink uit te pakken en te gaan dineren bij het luxe resort Dankbaar, waarvan hoog opgegeven wordt van het restaurant.
Aanvankelijk wilden we hier boeken voor een paar dagen, maar we vonden het toch te duur. Maar nu gaan we ervoor!

Het hotel is open, d.w.z.er zit een receptioniste en die verwijst ons naar het restaurant. Daar kwamen we net op straat ook al voorbij, maar het toegangshek was gesloten en er brandde geen licht. Als we er via hun tuin aankomen, begeleid door een of andere “bewaker”, lijkt het alsof iedereen uit zijn winterslaap komt: het hek wordt opengemaakt (maar ja, we zijn er nu toch al?) en de lichten worden aangedaan door de zojuist wakker geschrokken bediende. Verder is het toaal verlaten…. Hier gaan we niet eten.
We wandelen terug naar de receptie en zien ook geen enkel lichtje branden in de appartementen. Peter zegt: “Dankbaar? Ja, dat ben ik..dat we hier niet geboekt hebben. Zaten we daar in dat luxe resort waar verder geen kip te zien is en niks te doen!”
Aan de overkant vinden we de Sportbar, waar we iets kunnen eten en waar het heel levendig is met live muziek met 2 goede zangers. Gezellig!

Aanvankelijk stonden er bij de “ritm-sectie” ook nog bekkens op een kleine standaard, maar die werd halverwege het optreden opgehaald door een “college-muzikant”? die de bekkens weghaalde en ermee wegreed op zijn brommer.

Ja, en de WC is ook wel apart: ze hadden nog net een driehoekje onder de trap over….

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.