Quy Nonh

We hebben vandaag een taxi geregeld omdat we graag naar Nhon Hai gaan, een visserdorp op een schiereiland en onderweg komen we dan langs een duingebied, en het ligt te ver weg om de afstand te kunnen fietsen.

We beklimmen een duin en als we boven zijn, worden we gezandstraald en zien we dat we er ook omheen hadden kunnen wandelen: we laten ons snel afzakken (lekker gevoel!) en wandelen nog een stuk om de duin heen. We verbazen ons over het feit dat er zoveel verschillende kleuren stenen liggen. Veel liggen er los, maar sommige grote lijken de bodem te vormen. Het blijft een raadsel, want onze chauffeur is in de auto blijven zitten en bovendien spreekt hij geen woord Engels en hij is ook niet echt een enthousiaste aanhanger van non-verbale communicatie waar de Vietnamezen toch eigenlijk heel goed in zijn (glimlachen, hard lachen, duimp omhoog, hand- en voetenwerk om iets uit te leggen…). Hij rijdt goed auto, dat wel!

In het vissersdorp worden we aan het begin afgezet en we wandelen het hele strand af genietend van zon, zeewind en boten op zee. We worden ook een keer uitgenodigd om met zo’n mandboot naar de vissersboten te varen, maar die uitdaging gaan we niet aan. En dan hebben we nog niet eens gezien met hoeveel moeite twee jonge kerels dat voor elkaar weten te krijgen! De golven zijn ook behoorlijk sterk.

Aan het einde van het dorp is een “restaurant” waar we wat kunnen eten. Op de menukaart staat “gebakken noedels met garnalen” en die bestellen we. Via de vertaalapp vraagt ze of we 20 minuten de tijd hebben om te wachten. Wij wel. Intussen doen we ons te goed aan een kokosnoot 🥥

Na een kwartiertje komt er een bromfietser aanrijden die een pakje afgeeft. Ik zeg tegen Peter: “Ik denk dat de verse garnalen gebracht zijn!”
Even later krijgen we onze bestelling op tafel: 2 plastic bakjes met gebakken noedels met garnalen (zoals van de afhaalchinees)! Intussen heeft de eigenaresse ook nog de moeite genomen om onze 2 blikjes bier in de ijskast te zetten: we krijgen er een lekker koud biertje bij!

De vis wordt meteen aan de straat verkocht.


Voordat we weer teruglopen naar onze chauffeur klimmen we nog wel even naar boven om een tempelcomplex te bekijken. Hartstikke mooie tempel met prachtige beelden. De moeite waard.

De rest van de middag brengen we door op de 9e etage: beetje zwemmen en chillen.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Een reactie op Quy Nonh

Reacties zijn gesloten.