Parc Nacional Peneda-Gerés

9 juli

Onze weg naar Rio Caldo gaat via Braga: we bezoeken de Bom Jesus.
Op een hoge berg is een kerk gebouwd die te bereiken is met een treintje én een trappenstelsel.  In die volgorde verloopt ons bezoek ook.

We waren hier 18 jaar geleden al eens, maar pas als ik er ben, komen de herinneringen boven. Onvoorstelbaar dat er niet meer is blijven “hangen”, want het is een schitterende plek.

 

Bij alle tussenstops, op weg naar beneden, staan kapelletjes met verbeeldingen van gebeurtenissen uit het leven van Jezus. Mooi gemaakt, geen kitsch.

Camping Pichoses valt ons niet mee. Aanvankelijk staan we goed op het onderste terras, maar we staan tegenover eenwatertappunt voor auto’s/campers etc. en dit blijkt een populaire hangplek voor oudere jongeren die heel trots zijn op hun voertuig (en doof). Bovendien worden we verrast door een buurvrouw die ons zo insluit met haar camper (waar ze overigens niets aan kan doen) dat we nog een pijpje overhouden om buiten te zitten.
We stellen ons plan bij: we gaan morgen de tocht door het Parc Nacional maken en morgenavond slapen we op een andere camping aan de Noord-West ingang.


Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.