Pamplona

  • Waar de stieren door de straten stormen…maar nu even niet!

Wat een fijne dag hebben we hier in Pamplona!
We fietsen om een uur of elf richting de stad, langs een vrijliggend fietspad langs de rivier. Prima verbinding en fijn om te doen. We moeten in Pamplona nog wel even over een voetgangersbrug ( max. 1.50 m. breed, zonder railing en met een tweetal trappen waar we de fietsen overheen moeten zien te krijgen): het lukt met vereende krachten!

Als we onze fietsen aan de ketting hebben gelegd op het grote plein Plaza del Castillo nemen we eerst een Cortado (lekker kopje Spaanse koffie). Daarna wandelen we de Estafeta in en lunchen op nr. 54 met pincho’s (wat een geweldige uitvinding is dat toch, die heerlijke hapjes!).

We zijn dan al verrast door filmopnames in (nep-)sneeuw met een heuse iglo erbij! Hierdoor kunnen we niet door het park omhoog, maar moeten we met een lift, zeker zo mooi!

We laten onze fietsen op het plein staan en gaan de stad te voet verkennen. We komen al heel snel bij de Plaza de Toros, een gigantisch grote arena waar bijna 20.000 man in kunnen en die begin juli barstensvol zit. Nu is het er bijna leeg en kunnen we voor €4,— het stadion van binnen verkennen. Je ziet dan niet alleen de arena, maar ook de ruimtes daarbuiten, waar de stallen zijn, de kleedruimtes, de EHBO-kamers en de kapel om te bidden voor de goede afloop 🥴. We hebben een audio-guide (in het Nederlands) en we krijgen heel veel informatie over de arena en de jaarlijkse “stieren-feestweek” rond 7 juli. Ik vind het indrukwekkend.

Daarna wandelen we verder over de stadsmuur, langs de kathedraal. Het bezoek daaraan is fantastisch!
We horen iemand vertellen dat het hier in juli stervensdruk is, maar nu kunnen we ongestoord en soms bijna met zijn tweeën genieten van de prachtige kerk, maar vooral ook van de ruimtes daarachter, de gangen met gewelven, de kapellen, de opgravingen die nog steeds bezig zijn (we horen ze schrapen en beitelen, onder de loopplanken waar wij overheen gaan) en de musea die prachtig zijn ingericht.

Voor we het weten zijn we vier uur verder en denken we langzamerhand over terugfietsen naar de camping. Eerst kopen we nog even een stokbrood voor vanavond en dan gaan we, via een andere brug dan vanochtend, richting camping.

We zijn net op tijd om nog een uurtje in de zon na te genieten van deze fantastische dag.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Een reactie op Pamplona

Reacties zijn gesloten.