Oudjaarsdag

We gaan naar de wijnstreek voor een proeverij en we gaan wandelen op de rand van een vulkaan. Ik denk dat het het beste is als we dat in omgekeerde volgorde doen.
Het is ’s morgens nog redelijk fris maar als we even aan het lopen zijn, breekt de zon door: de aanzet tot een fantastisch mooie dag met 27graden op de thermometer.

De tocht om Volcan El Cuervo is lekker makkelijk: we lopen namelijk niet op de rand, maar eromheen. Op een bepaald punt kunnen we vrij eenvoudig naar beneden lopen en staan we er middenin. Dit heb ik zo nog nooit gezien.
Het is erg rustig met wandelaars, zodat we in alle rust kunnen genieten.

Van de wijnproeverij had ik me iets anders voorgesteld, maar het alternatief “genieten van een tapas met een lekker wijntje van het wijnhuis La Geria, op een zonovergoten terras” is een prima alternatief, zeker als de bussen na een half uurtje allemaal vertrokken zijn. Dit is een apart wijngebied. Er zijn trechtervormige gaten gegraven, waar omheen aan de windkant lage muurtjes van lavastenen gebouwd zijn. In de gaten staan de wijnstruiken. De streek is hierdoor zelfs tot landschapskunst uitgeroepen door het Museum of Moden Art in New York.

Op de terugweg gaan we ook nog even langs Yaiza. Er zou een levendig groot dorpsplein zijn, met een kerststal.
Dat klopt van geen kanten.
Het is een uitgestorven dorp (overigens heel mooi, ruim, keurig onderhouden, hagelwit) met een dito plein en er is geen kerststal.
Wel is er een groot kersttafereel gebouwd, met miniatuurbeeldjes. En wat het heel bijzonder maakt: het stelt het eiland Lanzarote voor. Hoe beter we kijken, hoe meer herkenningpunten we zien.
De geboorteplaats van Jezus is bij de halve vulkaan van El Golfo, inclusief groen algenmeertje. We zien weer het restaurant in het Parc Nacional de Timanfayo, ons eigen dorp, de zoutwinningsvelden bij Janubio, etc. Zo mooi gemaakt!
We kunnen het nu niet zo goed zien, maar alle huisjes hebben verlichting binnen. Dat moet ’s avonds een spookjesachtig beeld zijn.

De rest van de middag zitten we weer lekker op ons eigen terras.

Het oudjaar gaan we doorbrengen aan de jachthaven Rubicon bij Café Del Puerto, eten met lifemuziek. We luiden het jaar goed uit.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.