Oudjaarsdag

“Als we nu opstaan, aankleden en meteen naar beneden lopen, zijn we nog net op tijd voor het ontbijt.” Het is 10 minuten voor 10 en in tegenstelling tot Peter die een flinke tijd wakker heeft gelegen, heb ik geslapen als een roos.

Een uurtje later zitten we in een fietstaxi (Cyclo noemen ze hem hier) die ons naar de Temple of Literature brengt. Het is er gezellig druk wat vooral komt door de groepen studenten die hier komen vieren dat ze een diploma behaald hebben (specifieker kan ik het niet maken). Ze poseren met het behaalde papier, yellen en applaudiseren. Het gaat er gedisciplineerd en vrolijk aan toe.

In het eerste gedeelte van wat eerst een literatuuruniversiteit was, ging het alleen over het gedrag van de studenten; daarna kwam in de volgende gedeeltes van het complex pas de kennis.

Nog niet zo’n gek idee!


Tempel van Confucius Hanoi (Temple of Literature)

We wandelen naar Trainstreet. De naam zegt het: een straat waar de train doorheen rijdt.

Het bijzondere hier is dat er over zo’n 300 meter lengte, langs weerszijden cafeetjes en restaurantjes zijn. De trein komt 2 x per dag langs en dan moeten stoelen naar binnen, de gasten tegen de kant afgeschermd met kleine plastic tafeltjes.
We zijn er tamelijk vroeg en hebben een prima plekje met stoeltjes met een leuning (zeldzaam hier langs de straten). Het is supergezellig om te zien dat het steeds drukker wordt en er worden behoorlijk veel fotosessies gehouden daar op die trainrails!


Als de politie voorbij komt, wordt alles en iedereen naar binnen gedirigeerd, maar als ze nog geen 3 meter verder zijn, staat alles weer zoals voor hun komst. Er is duidelijk te zien dat ze dit ook weten, maar zij hebben gedaan wat ze moesten doen….

De trein komt echt veel dichter langs de gasten als we hadden gedacht en we snappen nu waarop de uitbaters zo boos worden als toeristen “grappig” proberen te doen en toch nog net dichter bij en op de rails gaan staan als de trein in aantocht is!

Al met al een bijzondere belevenis.

Nu even op de plaats rust voor we ons in het jaarwisselingsfeest gaan storten!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Een reactie op Oudjaarsdag

Reacties zijn gesloten.