Op weg naar de Balkan

De eerste hobbel is genomen: we zitten onder München. Mijn beeld van autorijden op de Duitse snelwegen blijkt niet meer te kloppen.

Het is hartstikke druk op alle wegen waar we vandaag gereden hebben; het valt niet mee om een behoorlijk tempo aan te houden (een enkeling lukt dat wel, maar die doet dat met gevaar voor eigen en andermans leven); regelmatig files en er zijn veel stukken waaraan gewerkt wordt en dan moet ook hier de snelheid een flink eind naar beneden. Diegenen die dus van plan zijn de Belgische wegen te vermijden vanwege wegwerkzaamheden, zijn gewaarschuwd. Zoiets als “…van de regen in de drup.”

Voordeel is wel dat je gerust ruime stops kunt nemen – je haalt het toch niet in de geschatte tijd – en dat hebben we dan ook gedaan. Bakkie koffie met het NRC-puzzeltje erbij; een lunchbreak; een extra sanitaire stop waarbij we en passant de puzzel afgemaakt hebben op een bankje in de zon.

En nu zijn we beland bij Waldschlossl, een typische Duits hotel met een lekkere tuin waar we van het avondzonnetje genieten en vermoedelijk heerlijk zullen slapen.

Morgen naar Slovenië.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Een reactie op Op weg naar de Balkan

Reacties zijn gesloten.