Op naar Taipei (Taiwan)

De dag na de GP heeft Koen nog vrij genomen om met ons op stap te gaan: we gaan naar de Wetlands, een stuk mangrove-oerwoud waar een wandelroute ligt van 1,6 km.

We doen er uiteindelijk meer dan 2 1/2 uur over om het rondje af te krijgen, zoveel is er te zien. Er zijn langs de route uitkijkgebouwtjes, van waaruit je vogels kunt spotten en wat er nog meer in beeld komt en op diverse plankiers over het opkomende water heb je goed zicht op wat daar voorbijkomt. We zien: krokodillen, otters, lizards/varanen, moddervissen en vissen die echt hoog uit het water omhoog springen. We zien grote en piepkleine vogels en een enkele aap.


De exploderende mier die we vrijdag gezien hebben, is echt een uitzondering geweest, want hier zijn veel soorten maar geen exploderende. Die, zo lezen we naderhand op internet, kan exploderen bij naderend gevaar. Hij verspreidt hiermee een gif dat fataal is voor de vijand (helaas ook voor hemzelf, maar hij redt hiermee wel zijn kolonie!) Gelukkig voor Kim en mij zag hij in ons geen gevaar al kwamen we behoorlijk dichtbij voor een foto!

De dinsdag gebruiken we om uit de slapen, wat te shoppen in een mall (shoppen is hier qua activiteit nummer 1) en wat zijn er veel op onvermoede plaatsen. Vooral de oudere malls vallen namelijk niet op tussen de huizen, al is die vlakbij de Botanische tuin een uitzondering, maar die is dan ook prachtig aan de buitenkant!
Aan het eind van de middag valt de eerste regenbui sinds we hier zijn (een week lang was het droog en zonnig!).

De volgende ochtend nemen we vrolijk afscheid (“…tot over 3 weken!”) en stappen de taxi in van een supervriendelijke chauffeur. Als hij hoort dat we naar Taiwain gaan, heeft hij veel tips voor ons. Hij heeft er gewerkt, vroeger. Ook komen we te weten waarom er nog zoveel “werkende” ouderen zijn in Singapore: ze moeten wel. Er is wel social service, maar die is duur en je krijgt alleen maar bijstand als je hele familie arm is (met een rijke broer – ze pluizen de hele familie na – ben je de klos: dan moet die maar betalen!). De andere kant van de medaille, ook hier waar superveel geld verdiend wordt!

En, oh ja, toen Koen en Kim met Else en Anne een wijntje dronken in Maria Bay Sands, deden ze dat met Gordon (die ze onverwacht achter hen zagen staan) en zijn ex: aan flauwe humor geen gebrek, maar ze hebben wel veel lol gehad samen.

Op naar Taipei!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.