Onbekend terrein

Wij trekken erop uit! Spullen aanvullen in de camper, bed opmaken en rijden maar.
Eerste stop is in de kop van Overijssel. De trip is gepland, dwz campings gereserveerd, want het schijnt erg druk te worden rond deze Pinksterdagen.

De eerste dag van onze camperuitstapjes tot nu toe, is altijd een mooie en dat is vandaag geen uitzondering. Het is heerlijk, zonnig weer en droog!
We parkeren  “de Duuk” vooraan in Giethoorn en stappen op de fiets. Het fietsen langs de vaarten en over de smalle bruggetjes vergt enige behendigheid, maar is – omdat het zeker in dit eerste gedeelte bijna uitgestorven is – heel goed te doen.
Op een zonnig terras (wat fijn dat ze weer open mogen) drinken we een cappuccino en eten we een pannenkoek, waarna we weer verder fietsen langs Bert Haanstra’s Fanfare-locatie. Het wordt langzaamaan iets drukker, maar nog steeds in geen enkele verhouding met de plaatjes van in file lopende Japanners die ik van Giethoorn ken. Net als Valkenburg enkele weken geleden, blijken die toeristische plaatsen ook ineens heel erg mooi te zijn nu het er zo rustig is.

Camping De Landerije in Basse (bij Steenwijk) ligt aan de rand van een natuurgebied en het is even zoeken voor we het campingbord vinden dat zich verschuilt in de groene heg. We krijgen een plek met vrij uitzicht over een groot veld waar in het midden een zeefvliegtuigje  (PH-1239 Maaskant) geland cq gestrand lijkt te zijn.

‘t Wordt al snel te fris om buiten te zitten. Via mijn hotspot kijken we naar de 2e voorronde van het Eurovisie songfestival.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.