Nuevalos, 6 september

Topdag!

Dochter en kleindochter jarig én een prachtige rit door het binnenland van Spanje.
We zijn grofweg tussen Zaragoza en Madrid en stoppen op een camping in Nuevalos, en wat voor een!

Prima plek met uitzicht op bergen (de camping ligt op 800 m. hoogte), helderblauwe lucht (waar we naar op zoek zijn) een heerlijk zwembad dat ook open is (!), en een goed restaurant (ook open!).
De obers zijn supervriendelijk, maar spreken alleen Spaans! Leuk om uit te proberen hoe ver we komen.

Peter maakt meteen gebruik van het zwembad (2x die middag), maar omdat hij gereserveerd is over de temperatuur van het water, sla ik nog een dagje over 🥴😉.

Hij springt ook nog op de fiets naar het dorp (800m.) en reserveert bij een restaurant voor vanavond. We gaan helemaal los omdat we zo vaak tevergeeft gezocht hebben voor ‘s avonds. Enige nadeel is dat we pas om half negen terecht kunnen, wat betekent dat we pas om 11 uur ‘s avonds weer naar de camping koersen.

Hier gaan we zeker een paar dagen blijven.
Morgen willen we naar het Monasterio de Piedra: een klooster in een natuurgebied met dezelfde naam, op 4 km. van de camping.

En waarom nu zo blij met deze stek?

Op 4 en 5 september waren we respectievelijk in Olite (zou een van de mooiste dorpen in Spanje moeten zijn) en in de Rioja (in Fuenmayor).

Olite is een aardig dorp, waar we door de druivenvelden naartoe konden fietsen vanaf de oerlelijke camping.

We stonden op een open veld, windkracht 10, met uitzicht op velden met zonnepanelen.
We hadden daar ‘s middags wel kunnen eten van een buffet, omdat er annex ook een soort Routier-restaurant was voor chauffeurs, werklui en toeristenbussen.


Het kasteel in Olite is erg mooi, het plein gezellig, maar dat is het dan ook.

En dan Fuenmayor.

Hier hadden we waarschijnlijk te hoge verwachtingen van door onze ervaring in de Rioja vorig jaar: gezellige bodega’s met proeverijen en heerlijke lunches. Nu weten we dat de ene plaats niet gelijk is aan de andere. Hier alleen bodega’s die gesloten zijn voor publiek, niks proeverijen, zelfs geen gewone lunchplek. Gelukkig vonden we in Fuenmayor zelf hog wel een prima pinchosterras: dat maakte enigszins onze teleurstelling goed, want ook de camping was “nada”: uitzicht op een elektriciteitscentrale, 2 prachtige zwembaden (allebei al dicht).

Begrijpeijk dat we hier in Nueavalos zo gelukkig zijn!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.