Nieuwjaarsdagen in Hoi An

zaterdag 10 en zondag 11 februari 2024

Op zaterdag bezoeken we een terracottadorp. Het ligt ingeklemd tussen rivieren en er slibt dus heel wat klei aan, die ze op allerlei manieren verwerken en “vermarkten”. De meeste beeldjes in de winkeltjes vind ik niet echt mooi, maar in het Park hebben ze er wél iets moois van gemaakt. Uit heel veel landen hebben ze de pronkstukken nagemaakt in terracotta; variërend van de Sagrada Familia tot de Taj Mahal.
In de musea op het terrein zijn ook veel juweeltjes te zien!

In de tuin ontdek ik ook nog een slang (zie onder); geen idee of hij gevaarlijk is, maar ik blijf toch uit de buurt van zijn rode keel en groene kop.

Er worden ook workshops gegeven voor de bezoekers die hun eigen potje kunnen draaien en versieren, waarna het voor ze gebakken wordt.

We vinden ook nog een prachtig oud tempeltje met oeroude houten pilaren en een flink bemost dak.

Behalve die slang vinden we wel eens meer van die verrassingen. Zo vond ik de eerste ochtend van ons verblijf hier een kakkerlak op onze slaapkamervloer (en dit is echt een supernet guesthouse!)
Ik heb hem weten te vangen met een omgekeerde beker en een ondergeschoven kartonnetje en aan onze host overhandigd die hem zijn vrijheid terug gaf in het struikgewas een eindje verderop. Ik hoop dat hij hem heeft laten beloven niet meer terug te komen…

Mijn neusverkoudheid is wel teruggekomen 🥴🤧; gelukkig voel ik me er niet zo beroerd bij als de vorige keer, maar ik ben weer maar gaan druppelen💧: morgen even nieuw flesje kopen, want ik zit er doorheen! Na wat Arjan Lubach en Per seconde wijzer ga ik vroeg slapen 😴

Ook op zondag wordt er nog volop nieuwjaar gevierd wat te merken is aan de markt (die is niet open vandaag) en winkels die wat later opengaan en zelfs gesloten blijven. Net nu we vandaag wat boodschappen willen doen. Grote voordeel is dat het de eerste uren aanmerkelijk rustiger is in de straten, waardoor we op ons gemak ook eens echt kunnen kijken of er iets voor ons bij is.

(First things first)

We drinken daarna maar eens lekkere cappuccino is een prima speciaalzaak!
Dat smaakt lekker als het een flinke tijd geleden is!

Intussen genieten we van de voorbijgangers, toeristen maar ook autochtonen die vanwege het nieuwjaarsgebeuren soms ontzettend mooi uitgedost zijn.

We fietsen nog wat door de straten die we nog niet zagen in het centrum en vinden dan toch weer zulke mooie plekken.

En, we vinden een paar mooie souvenirs, opdat we niet vergeten…

De verkoopster staat er niet op haar voordeligst op, maar zij demonstreert hoe we de lantaarn moeten in- en uitvouwen (en Peter filmt de demonstratie). Zij maken de lantaarns zelf.
Het is ook weer zo’n leuke winkel. Net voor we de winkel ingaan, scheurt Peter zijn nagel in. De andere verkoopster ziet dat er iets is en ze biedt aan om hem te helpen, pakt een schaartje en knipt de nagel vakkundig (voorzichtig en pijnloos) af. Intussen komen twee andere jonge toeristen binnen die hun vervoer naar het vliegveld komen regelen (ook dát wordt door de dames georganiseerd): zij zijn van alle markten thuis en helpen iedereen met veel (werk)plezier.

We kopen nog broodjes voor vanavond thuis bij de beroemdste zaak in Hanoi. Ik moet er wel voor in de rij staan, maar ik heb het er voor over.
Daarna gaan we voor de laatste keer lunchen bij onze lievelingzaak: Hai Café.

Tevreden met onze aankopen vandaag, gaan we even “chillen” thuis. Lekker naar “Wie is de mol kijken”!
(pst….even van genieten: “..Ik sta bovenaan in onze poule…”😊🤭)

We sluiten ons verblijf in Hanoi af met de schitterende “Hoi An Memory show”, in de open lucht op het grootste podium dat ik ooit zag! Wij vinden het een mooie afsluiting!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Een reactie op Nieuwjaarsdagen in Hoi An

Reacties zijn gesloten.