Nietap/Leek – Groningen

Heb ik al verteld dat het prutweer is?
Die ene avond dat we in de buurt van Leek – in Nietap – kamperen, parkeren we de camper op het bestrate gedeelte achter de receptie en rijden we niet eens de camping op: te link, want te nat, daar komen we morgen niet weg! Het giet voortdurend; er lijkt geen eind aan te komen.

Als de volgende morgen bij Jasicamp de deuren opengaan, zijn wij de eerste klanten.

Sander van de werkplaats ontvangt ons vriendelijk en stelt mij gerust als ik mijn twijfels uit over de baalbaarheid van de plaatsing van een hordeur: komt dik voor elkaar, net als de swing voor de fietsendrager! We parkeren de fietsen voor de deur want inmiddels hebben we besloten met de bus naar Groningen te gaan, aangezien we geen snorkels bij ons hebben. Als we de sleutels van de camper en de fietsendrager weer afgeven bij Sander moet hij ons een vervelende boodschap brengen: het plaatsen van de hordeur is inderdaag niet mogelijk bij onze camper.Ik ben niet eens teleurgesteld omdat ik het de hele tijd al vermoedde, maar jammer is het wel…..

We nemen de bus naar Groningen waar we op het terras van de Zusters onder de verwarmingslampen op een zeer beschutte plaats proberen weer wat warm te worden. Dat lukt wel na een uurtje met koffie en appeltaart erbij.

Peter heeft ontdekt dat er een Plato-zaak is en daar komen we helemaal op temperatuur.

Door de mooiste winkelstraat van Groningen slenteren we tenslotte richting station waar we de bus terug naar Leek nemen. Bij Jasicamp moeten we nog een uurtje wachten, maar we zitten op heerlijke stoelen in de wachtruimte waar de houtkachel brandt: we leggen een kaartje.

Tegen zes uur ‘s avonds zijn we in Hulshorst, tussen Nunspeet en Harderwijk.
De donkere wolken zijn verdwenen en het weer ziet er gunstig uit voor morgen.
Het zal toch niet waar zijn?

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Een reactie op Nietap/Leek – Groningen

Reacties zijn gesloten.