Murcia

We zijn al vaker in de buurt van Murcia geweest, maar hebben de stad nooit bezocht terwijl het toch de moeite waard moet zijn.
We vinden nu een camperplaats “in de buurt van”, maar dat is toch nog wel een dikke 10 km. en niet echt bereikbaar via een fijn fietspad. Maar, bij de camping stopt de bus die bijna elk uur naar Murcia rijdt, dus dat is een prima alternatief.
Vrienden van ons, Jeanne en Theo zitten 100km. verder op een camping en komen zaterdag naar ons, zodat we met zijn vieren een dagje Murcia doen!

Vrijdagavond worden we nog verrast door een giga onweersbui, waardoor onze camperplek in een vijvertje verandert en de stroom uitvalt. Na een uur is het klaar met de ergste regen en kunnen we stroom krijgen van een electrapunt tegenover ons, maar het weerlicht blijft lang boven ons hangen, wat hele mooie plaatsjes geeft, maar ik vind het toch wel wat beangstigend die roze-paarse flitsen.

Rond half elf op zaterdagochtend zijn Jeanne en Theo bij ons en nemen we de bus naar Murcia!
Het wordt een hele gezellige dag daar die begint met een kopje koffie op het terras naast een trouwlocatie zodat we ook nog kunnen genieten van de fraaie jurken en schoenen van de vrouwelijke helft van het gezelschap; de andere helft is in stemmig donkerblauw met een stropdas in de kleur van de damesjapon.
We slenteren heerlijk door de straten en over pleinen, bezoeken het Casino (besloten sociëteit en cultureel centrum in de 19e eeuw) nu een museum om ons te laten zien hoe het er in vroegere tijden uitzag toen de happy few hier hun feest- en dansavonden hield).

Bij de lunch laten we ons verrassen met een mix van tapas, samengesteld door de ober, wijntje erbij: heerlijk!

We halen nog wat boodschappen bij Les Cortes Ingles (o.a.aquarelpapier!) en dan vinden we het alle vier wel genoeg voor vandaag. Behalve de vele indrukken die je opdoet, vergt de drukkende warmte ook nogal wat energie.
Terug op onze camperplaats praten we wat na en eten samen nog een hapje en dan nemen we afscheid.
Wat een fijne dag hebben we gehad.

Morgen gaan we allebei dezelfde kant op: Alicante. Zij naar hun zoon en wij naar de camping waar we vorig jaar niet echt konden doen wat we gewild hadden omdat Peter toen zonder fiets zat (gestolen). Dat gaan we nu wel doen in San Joan (bij Alicante).

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.