Midweekje Arcen

Meestal schrijf ik een reisblog als we van huis zijn. Deze keer niet.
Ik vraag me al een paar dagen af waarom ik dat niet doe en ik kan geen ander antwoord vinden dan dat deze uitstap niet past bij mijn idee van reizen.

Pré-corona was reizen voor mij óf een reisje naar een zeer zonnig eiland (b.v. een van de Canarisch eilanden), óf een maandenlange reis naar verre oorden, óf een kampeerreisje. Trouwe bloglezers weten dat al lang.
Maar nu (een jaar later en nog steeds onder coronaregime) bestaan onze reizen uit een camperreis als het lekker weer wordt en daar kijk ik echt naar uit en een paar dagen naar een hotel (soms 3 of 4 keer verzet) of een huisje. Dat is het dit keer ook.
We hebben een bungalowtje gehuurd op Klein Vink, een van de Roompotlocaties.
Het is een heel mooi groot park, met een receptie die bijna altijd gesloten is; een grote supermarkt die maar enkele uren per dag open is en natuurlijk net gesloten als we denken iets nodig te hebben, een restaurant (gesloten) en een sauna met leuke bar (je snapt het al….ook gesloten).

Buren krijgen we pas op de tweede dag en die hebben het zo druk met elkaar (er staat de dag erna zelfs een opblaasbare jacuzzi op hun terras) dat we ze nauwelijks zien en verder zijn er erg weinig andere gasten.

De eerste twee dagen is het schitterend weer: lekker zonnig en rond de 17 graden. We maken op beide dagen flinke fietstochten rondom Arcen (een prachtige omgeving) en daarna genieten we van de zon.


De wekelijkse corona-quizavond met de familie gaat gewoon door; er is goede wifi hier.


Op donderdag is het een ander verhaal: het is een paar graden boven nul en we verkijken ons er flink op: als het ophoudt met regenen stappen we toch weer op het fietske. Ik heb er met mijn kleding echt rekening mee gehouden (ik heb zelfs een regenjas over mijn gewatteerde jas aan), maar mijn vingers en tenen lijken er weer af te vriezen, ondanks handschoenen en dikke sokken.
In Duitsland kopen we nog even een paar mondkapjes. We hebben al een heel assortiment maar hier zijn maar 2 soorten toegestaan: de wegwerp blauw/witte en de FFP2-maskers. Gisteren kreeg Peter ze flink uitgemeten in de supermarkt toen hij met zijn bamboo-mondbedekking binnen was!
“U riskeert een boete van €150,—!”


Na een km. of 25 zijn we weer op Klein Vink. Gashaard aan, potje kaarten en dan besluiten we naar huis te gaan. Morgen moeten we toch voor 10 uur uitchecken en ook dan is het  veel te koud om te gaan fietsen. We slapen vanavond weer thuis.

Het is mooi geweest.
Ik hoop dat het volgende blog over een zonnige camperreis gaat!

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.