Met de bus naar Bagan

De busreis naar Bagan valt ons niet mee.

– Om half 10 vertrekken we en we zijn tegen 3 uur ‘s middags op onze bestemming in Bagan: Bagan view Hotel: meer dan 5 uur.
– De bus is een klein busje waar zo’n 16 personen ingewrongen worden: de beenruimte is ontzettend klein, waardoor een grote Spaanse knul waar we even mee gesproken hebben voor het vertrek zich min of meer moet dubbelvouwen om erin te passen.
– Er is geen kofferruimte; de koffers worden voorin naast de chauffeur opgestapeld  en verder verdeeld onder de stoelen, zodat je nog  geen millimeter overhoudt om je tenen wat ruimte te geven.
– Én het busje heeft ook een Van Gend en Loos-functie: de eerste 20 km. wordt er voortdurend gestopt om goederen in te laden die dan overal tussengefrot worden: bovenin de rekken (maar daar past  bijna niks in) of gewoon in het gangpad.

Er is een lange stop van 20 minuten tijdens lunchtijd, maar wij durven daar niets te bestellen: Peter heeft al last van zijn maag en ik probeer het te voorkomen.
Bij de andere korte stops – sanitair of tanken – wordt het busje belaagd met verkoopsters.

Wat me onderweg verbijstert, is de enorme  hoeveelheid plastic zwerfvuil dat zich op de bermen bevindt: onvoorstelbaar gewoon!

 

 

 

 

Gelukkig is het hotel prima: het ligt lekker rustig; we logeren op de begane grond, we krijgen prima info over alle mogelijkheden en ze hebben (elektrische!) fietsen te huur. Ik vind het meer elektrische brommertjes, want er zit geen fietspedaal op, maar daar gaan we morgen eens lekker mee aan de slag.

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.