Mc Richies Reservoir

Wat zijn we weer actief vandaag: we wandelen de hele trail, zoals aangegeven, inclusief de tree-top-walk. Hoe langer we wandelen, hoe interessanter het wordt en hoe meer we zien.

Als we halverwege even een break nemen om de meegenomen lunch op te peuzelen op een bankje, worden we – gelukkg als we bijna klaar zijn – gewaarschuwd door twee meisjes: een meter of 5 achter ons zit een best wel grote aap in de boom die ook wel iets lijkt te lusten. Oei, en we dachten dat we zo goed hadden opgelet. Supersnel sluiten we de bakjes en frotten ze net op tijd in de koeltas. De aap neemt zijn verlies en druipt af en wij halen opgelucht adem: de apen kunnen hier behoorlijk agressief zijn, zo vertellen ons de infobordjes.

Tegen het einde van de wandeling zie ik ineens een vrij grote slang op een boomtak liggen. Indrukwekkend om te zien en zoals even later blijkt, ook afschrikwekkend. Wanneer ik de eerste dame van een tegemoetkomend groepje wandelaars op de slang attendeer, krijgt de dame zowat een hartverzakking. Maar ze herstelt gelukkig snel en de groep maakt al even enthousiast foto’s als wij, zij het op een iets grotere afstand.

Als we terug zijn, zoeken we op internet wat voor slang het zou kunnen zijn geweest en alle soorten die er op lijken, zijn behoorlijk giftig. Misschien toch niet zo gek dat die dame zo schrok.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 reacties op Mc Richies Reservoir

Reacties zijn gesloten.