Langs de Galicische kust

Dinsdag 12 juni fietsen we naar Palmeira en Ribeira. De plaatsen op zich zijn niet zo heel interessant, maar de fietsroute ernaar toe is afwisselend en erg mooi. Hij slingert voortdurend af en aan de kust en de uitzichten zijn telkens verrassend.
In Ribeira – het eindpunt – lunchen we in een piepkleine bodega waar we voor het eerst zien dat er muntjes op de brede randen en in spleten in de muren worden gelegd (ik denk door de gasten) en we doen wat boodschappen. Daarna fietsen we ongeveer dezelfde weg terug.

De rest van de middag zitten we lekker in de zon en ‘s avonds eten we thuis kaasfondu.

Woensdag 12 juni

We rijden vandaag verder westwaarts langs de kust naar San Fransisco (lijkt verder dan het hier is😉).
Onderweg stoppen we 2 keer.
De eerste keer om naar de Miradoiro da Curota te gaan, een hooggelegen punt van waaraf je een schitterend uitzicht hebt op de omgeving, maar ook de berg zelf is meer dan een bezoekje waard.

De tweede keer stoppen we bij de restanten van een Keltische nederzetting uit 100 j. voor Christus.
Onvoorstelbaar dat dit zo lang bewaard is gebleven en dat er nu ongehinderd (en gratis) bezoekers naar toe en bovenop kunnen klimmen.
Een interessante plek.

Relatief vroeg in de middag zijn we op de camping, zodat we weer lekker ons gemak kunnen houden en genieten van de zon, die het hier nog steeds goed doet!

‘s Avonds fietsen we nog even naar Muros om een terrasje te pikken en wat te eten (ook hier weer muntjes op en tussen de muren).
We beginnen er al aan te wennen dat hier om 20.30 – 21.00 uur de eettentjes pas open gaan.

Morgen naar A.Coruna.
We zijn van plan om daar tot zondag te blijven.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.