Lamego, deel 2

Maandag 3 juni

Als we ‘s morgens nog zo’n beetje de enige camper zijn op de camperplaats, komt de receptioniste Klara naar ons toe en biedt ons een betere plaats aan: weg van de vuilnisbakken; veel vlakker en meer ruimte om buiten te zitten.
We verhuizen.

Het blijft heerlijk rustig deze ochtend en we genieten enorm van de rust en zitten lekker bij te komen van de gezellig avond gisteren toen we hebben zitten borrelen op het terras en met onze “Bredase” buren.
(NAC was een van de onderwerpen.)
’s Middags fietsen we naar beneden om in Lamego zelf bij Leclerc boodschappen te doen en wat rond te toeren in het plaatsje.
We komen onderwacht halverwege het trappenstelsel naar de Mariakerk uit en vinden daar een leuke uitspanning waar we als lunch een wijnproeverij doen (gewoon omdat het kan en lekker is: een paar glazen wijn met een plankje met ham en worst uit de streek) op de daktuin van zaak….
De kathedraal is mooi, maar niet speciaal: het museum bewaren we voor morgen.

Dinsdag 4 juni
Deze dag verschilt niet zo veel van gisteren (dat komt ervan als je niet verder reist hé🤭), maar het is hier zo’n fijne camperplek dat zelfs onze nieuwe buurman (die een kleine caravan heeft en helemaal niet gewend is om in een rij op stenen te staan), een paar dagen heeft bijgeboekt. ook zij vinden de faciliteiten erg goed (ik heb nog niet verteld dat je hier een eigen badkamer hebt, met wastafel, bidet en toilet en annex doucheruimte) en de sfeer onder elkaar en met de eigenaren zo relaxt! En dat vinden wij ook!

Het museum gaat sluiten op het moment dat wij eraan komen, dus gaan we eerst maar lunchen en boodschappen doen.
We vergeten het setje steeksleutels niet, want vanmorgen hebben we (met succes) de schroeven van de campingstoelen weer eens aangedraaid en geconstateerd dat we nog beter zouden kunnen klussen met een extra setje….

Het museum is voor het grootste gedeelte gesloten (de hele bovenetage is ontoegankelijk) en beneden is de helft van de beschrijvingen alleen in het Portugees en eigenlijk vind ik er – op een paar dingen na – weinig interessants staan/hangen.

We klimmen weer naar boven, naar huis. We eten vanavond een zelfgemaake aardappel/tuinbonensalade. We gaan genieten van onze laatste uren hier!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.