Ingolstadt

15 mei

Ingolstadt

(15 mei)

Op de receptie van AzurCamping, Auwaldsee, is niemand aanwezig. Maar we mogen een plaatsje kiezen op veld A of B en om 15.00 uur aanmelden. Dat is vrij eenvoudig, want er staat alleen maar een rij caravans die nog in de winterslaap zijn. 

Precies om 15.00 uur staan met met onze fietsen bij de receptie om aan te melden.

“Hebt u gereserveerd?” vraagt de receptionist. “Ja” antwoord ik zelfverzekerd. “Nee”, klinkt het tegelijkertijd naast me. Ik besluit verder mijn mond te houden en Peter de intake te laten afhandelen. 

“Wij hebben afgelopen maandag toch naar de eerste 3 campings gekeken?” vraag ik verbaasd als we weer buiten staan.

“Ja, dat klopt, maar deze hele reis hebben we geen enkele camping gereserveerd….”

We fietsen  🚴🏼‍♀️ langs de Donau naar het historisch centrum van Ingolstadt (een km. of drie, schat ik.) en nadat we heerlijk hebben zitten uitrusten van de saaie rit van vandaag 🍷crossen we het hele stadje door. Het is er levendig (veel behoorlijk volle terrassen, wandelaars en fietsers) maar ik ontdek niet veel toeristen hier.

Er is een Maria-optocht, begeleid door de plaatselijke harmonie en de gilden; een Mariaviering op het kerkplein en een “open-raam-buitenconcert” bij een slotgracht.

Als afsluiting van de middag eten we op het terras bij een Vietnamees restaurant: dat is lang geleden en het smaakt verrukkelijk. We herbeleven onze reis naar Vietnam in 2008.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 reacties op Ingolstadt

Reacties zijn gesloten.