In de Harz

De weersvoorspellingen voor de Eifel zijn ronduit bedroevend: regen, regen, regen.

Wat vreemd is, is dat het in de Harz – een stuk noordelijker gelegen – wel droog en zelfs zonnig is.
Wat let ons? We rijden naar de Harz…

De tussenstop op weg naar de Harz houden we in Höxter.
We moeten een flinke omweg maken om op de camping te komen, omdat het bruggetje over de rivier in de stad maar een doorrijbreedte heeft van 2.10m. Nou heb ik dat al een keertje gedaan in Ouderkerk aan de Amstel- ik wist het toen niet maar ik had daar ook max. 5 cm. speling – maar dat wordt toch niet mijn hobby!
De camping is goed (vlakbij het beruchte bruggetje) en ligt op nog geen 500 m. van het centrum.
We crossen er wat doorheen met de fiets en belanden in “Der Ratskeller” voor wat tapas en een goed glas wijn.


De volgende dag kiezen we een klein stadje: Thale, nabij Quedlingburg. We staan binnen een kwartier op een lekker plekkie en genieten van een heerlijk zonnetje!

Onderweg doe we boodschappen bij Kaufland in Goslar.
Daarna wandelen we naar het verrassend mooie centrum. Wat zijn die steden in Duitsland mooi en wat is alles goed bewaard gebleven en/of gerestaureerd.

Omdat ik me vandaag helemaal niet zo fit voel (darmflora is weer eens in de war en ik heb al een paar nachten niet echt lekker door kunnen slapen) skip ik een stukje wandeling en parkeer ik mezelf op een terras op de markt met een kop thee. Daar kom ik lekker van bij.

Als we teruglopen om de bus op te halen bij de parkeerplaats voor Kaufland, horen van vanuit de verte al een keihard schreeuwende man. Hij brult zoiets als “Jij hebt de eerste klap uitgedeeld…” en als we dichterbij zien we inderdaad een wat oudere man op de grond liggen die kennelijk een flinke tik heeft gehad van de schreeuwer, want hij staat niet op, ook niet na enig aandringen van een echtpaar dat bij hem staat. Hij beweegt gelukkig nog wel.
De schreeuwer loopt Kaufland in en het inmiddels toegesnelde personeel heeft hulptroepen ingeschakeld vertelt een van hen mij desgevraagd.

Ik vind dat altijd zo akelig om te zien, als mensen echt slaande ruzie hebben!
Peter oppert dat het natuurlijk ook gewoon twee vrienden kunnen zijn die teveel gedronken hebben en slaags zijn geraakt: we zien hier namelijk nogal veel mensen drinken op straat en ook nogal wat die kennelijk al te veel op hebben. Dat verzacht het enigszins voor mij, want het idee dat iemand een andere onbekende   neerslaat omdat er iets gebeurt wat niet gewaardeerd wordt, vind ik zo bedreigend…

‘s Avonds grillt Peter een mals stukje vlees en met wat salade en linzen erbij kunnen we er weer wel tegen!

Morgen nemen we een totale rustdag.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.