Ik twijfel

Ik twijfel over mijn schrijfsels tijdens onze reizen.

Niet óf ik zal schrijven (dat doe ik gewoontegetrouw en omdat ik het graag doe);
Niet wát ik zal schrijven (dat dient zich vanzelf aan);
Niet wannéér (meestal eind van de dag, tijdens zo’n momentje voor jezelf, wijntje erbij);
Niet hóe (op mijn i-padje, of als “hoe” ergens anders naar vraagt, in mijn eigen stijl: verhalend over de gebeurtenissen van die dag die ik me graag wil herinneren – of nalezen als herinneren niet meer zou lukken -);
Niet wáár (waar de reis ons heengeleid heeft, natuurlijk).
Mijn twijfel gaat over: voor wíe?

Allereerst schrijf ik voor mezelf en Peter.
Ik schrijf ook voor mijn kinderen (weten die precies waar ik mee bezig ben en het bespaart een hoop gemail).
Datzelfde geldt voor vrienden die me volgen.

Maar zal ik ook op Facebook (dat tijdens mijn reizen alleen toegankelijk is voor Facebookvrienden) iets van de reis laten zien en aankondigen dat er weer wat te lezen valt op mijn blog?
De twijfel is ontstaan door de kritiek op publicaties op Facebook: …”al die zogenaamde lieve, spannende, fantastische posts zijn fake-nieuws! Zo schitterend kan het leven niet zijn; ze staan er alleen maar om te pochen en om de lezer jaloers te maken!…”
Laat ik nu altijd gedacht hebben dat mijn lezers het interessant zouden vinden om te zien waar we wat beleefden; dat ze een beetje meegenoten van al dat moois; dat ze mee konden lachen met dwaze situaties en momenten…

Mijn besluit staat vast: ik blijf gewoon blogs schrijven (uiteraard) en ik zal het ook zo nu en dan melden op Facebook voor de Facebookvrienden die nog niet geabonneerd zijn. Als je je eraan stoort, ontvriend je mij of lees je ze gewoon niet.

Sinds gisteravond zijn we dus op Lanzarote en vandaag hebben we een fikse wandeling over de boulevard gemaakt: een mooie opwarmer!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

8 reacties op Ik twijfel

Reacties zijn gesloten.