Hoi An (e.o. met de fiets)

Zo zag het er vanmorgen uit in Hoi An toen we onze fietstocht door de velden begonnen (even inzoomen). We moesten vanaf dit kruispunt, 3e straat rechts. Dat duurde dus even, maar het ging goed hoor!

We hebben een heerlijke dag: eerst komen we bij een eilandje waar het dorp Tra Que op ligt (het groentedorp). En dat is best een goede naam, want het bestaat eigenlijk alleen maar uit een perfect onderhouden groente- en kruidentuin. Ze hebben slim gebruikt gemaakt van hun unique selling-point, want het is echt een toeristische trekpleister en er komen groepjes toeristen die er een kook-workshop gaan doen en dan eerst, aangekleed als tuinder met vietnamese hoofddeksel, in de tuin de ingredienten gaan plukken en daarna in de keuken aan de slag gaan.

Daarna rijden we naar het strand, maar dit nodigt niet uit voor een fikse wandeling omdat het nogal erg schuin afloopt en het een relatief smalle strook is waarop heel veel strandstoelen te huur worden aangeboden.

We besluiten door te rijden naar “Coconut-city”. Dit is een dorp, waar je in de beroemde halve kokosnootbootjes een tochtje door de kokosnoot-”mangroves” kunt maken, een zeer geliefde activiteit o.a. bij Koreanen en heel toeristisch (ze komen er met bussen naar toe) ; maar we doen het toch omdat we ook een keer in zo’n bootje willen varen.

Het is er hartstikke druk en onderweg worden er wat shows weggegeven door jonge knullen die zich hebben gespecialiseerd in het ronddraaien, dansen en stunten met de bootjes en peddels en het ziet er behoorlijk spectaculair uit.

Daarna fietsen we rustig terug naar de stad en komen tegenover ons guesthouse (er zit wel een rivier met een eilandje tussen) een restaurantje tegen waar we geweldig lekker lunchen met een flesje witte Bordeaux (sauvignon blanc).
Toe maar, het is tenslotte oudjaar hier en dat is te merken: iedereen veegt zijn eigen straatje schoon (letterlijk) en hangt de vlag uit.

Vanavond gaan we naar de oude stad om o.a. naar het vuurwerk te kijken.

En dan denk ik nog even terug en hoe we hier gekomen zijn, zie vorige dag. Aan alle onverwachte dingen die we tegenkomen en meemaken en dan vind ik het zo fijn dat we samen nog zo veel mooie reizen kunnen maken. Dit is echt mijn passie, ook of misschien wel juist als het eens even tegenzit.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Een reactie op Hoi An (e.o. met de fiets)

Reacties zijn gesloten.