Het weer wordt beter en wij ook!

Vandaag is een hele goede dag.
Het lijkt niet bijzonder, maar let maar eens op als het niet gaat zoals altijd.
– drie x gegeten (zonder problemen, d.w.z. best wel een beetje zin in en het eten valt goed;
– ergens naar toe kunnen zonder dat je overal toiletten zoekt;
– je “lekker” voelen.

Peter heeft al vroeg 2 fietsen voor onze deur klaargezet en dat is maar goed ook, want het is druk in het guesthouse en er is een run op de fietsen.
Na het lezen van de krant, zitten we om 10.30 op de fiets op weg naar Tràng An, een plek waar vandaan een drietal boottochten vertrekt. Wij kiezen voor route 2 en zitten samen met een jong stel uit Mallorca in de boot. Aanvankelijk zijn ze niet heel spraakzaam, maar wel super behulpzaam bij het in en uit de roeiboot stappen en dat gebeurt tijdens deze route zeker een keer of drie, telkens op plekken waar schitterend mooie tempels staan en de route ernaar toe is onbeschrijfelijk mooi, tussen het karstgebergte en door grotten.

Het is vandaag een stuk minder regenachtig dan gisteren, maar af en toe valt er toch nog een miezerbui.
Dan treuzelen we wat langer bij de tempels en komen zo te weten dat onze bootgenoten uit Mallorca komen, dat zij in een souvenierwinkel werkt en dat hij politieagent is.

Bij het beginpunt kom je – nadat je een ticket hebt gekocht – door een tunnel met grote videoschermen, heel veel lampionnen en opzwepende (aziatisch) muziek. Het lijkt afgekeken van wat ik me herinner van de wachtrij voor het spookslot en in pretparken in Amerika.

De tegenstelling tot de beleving die je daarna ervaart, kan haast niet groter zijn.

We lunchen op het “evenemententerrein” (de restaurants, ATM, toiletgebouw, souvenirwinkels etc:) omdat we vrij zeker zijn dat het eten hier veilig is: er is een open keuken en het gaat er hygiënisch aan toe (mondkapjes (( mondkappen voor Nell )); plastic handschoenen etc.). Hoe ons dat bevalt heb ik al geschreven.

Na de lunch fietsen we naar Hoa Lu old town, walk street.
Het is een eenvoudige avondmarkt, maar ik vermoed dat het volgend jaar wel andere koek is, want ze zijn een gigantisch grote stalen overkapping aan het maken, waar wel honderden kramen in kunnen.
Dat zal veel toeristen gaan trekken, maar hun unique sellingpoint is naar mijn idee de ligging bij twee hele mooie moderne tempels die op een soort pier liggen in het water achter de avondmarkt. Schitterend!

De nieuwe avondmarkt in aanbouw.

Onderweg valt er nog veel te zien:
– de fietsen moeten geparkeerd worden op iets wat een kruising is tussen een betonvlakte met gaten en een kruidentuin in beton;
– langs de weg wordt geitenvlees verkocht, tenminste dat neem ik aan want waarom leg je anders zo’n dode (opgezette) geit op je karretje?;
– een jong stel (“ ….dit is mijn aanstaande vrouw..”) houdt een fotosessie is traditionele kleding.

Mooie dag!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Een reactie op Het weer wordt beter en wij ook!

Reacties zijn gesloten.