Het goede gevoel

Woensdag 29 juli

Het wordt een lummeldagje rundum Hause. Het is weer boven de 30 graden en we spannen de tarp boven ons aan de bomen, zodat we schaduw hebben op de plek waar tenmiste af en toe een zuchtje wind doorkomt.

Intussen zijn we blij dat we morgen naar Moosch gaan en vooral naar een andere camping.
Naarmate de dagen verstreken, zijn we ons steeds meer gaan storen aan deze plek hier.
  • de slaapkamer boven; alleen te bereiken met de supersmal, supersteil trapje met treden die half zo diep zijn dan normaal. (Daar moet je ‘s nachts eens af zien te komen met gladde steunkousen aan. Even naar het toilet beneden is een levensgevaarlijke onderneming, waar ik talrijke keren in ben geslaagd, want ik moet extra vaak door een blaasontsteking.🥴);
  • de grasmaaiers die hier continudiensten draaien;
  • de ordinaire buurvrouw beneden ons die niet alleen obscene gebaren staat te maken tegen haar man waar haar kinderen bij zijn (ze maakt daarbij gebruik van de opblaas-unicorn), maar elke avond teut is en wietwolken naar boven blaast;
  • het ontbreken van enige vorm van detailhandel;
  • het waardeloze internet waarvoor we ook nog een flink stukje moesten lopen om nog kans te maken op een klein piefje bereik;
  • de schietoefeningen op het in de buurt van de camping gelegen militair terrein die soms wel tot 11 uur ‘s avonds doorgaan. Mocht Frankrijk ooit in een grondoorlog verzeild raken en die verliezen, dan ligt dat zeker niet aan de schutters. Ze hebben geoefend tot wij erbij neervielen🤣
Kortom: het echte ontspannen campinggevoel hebben we nog niet gevonden hier.
‘s Avonds eten we in het restaurant van de camping. Ook daarvoor is het weer een stukje klimmen, maar het smaakt lekker. Gaan we toch met een goed gevoel weg morgen.
Donderdag 30 juli
Op weg naar Moosch waarbij we de snelwegen omzeilen, leggen we aan in Molsheim. Het is een willekeurige keuze, maar het valt goed uit! Molsheim is een gezellig stadje me veel gratis parkeerplaatsem om de oude kern heen en op de markt is het goed toeven op een terrasje. De antieke draaimolen met het vliegtuigje van “ le petit Prince” draait af en toe een rondje: mooi sfeertje hier.
En dan de camping: op ongeveer 450 meter hoogte, aan een steile weg van 1,5 km. ligt de parel.
Vriendelijke ontvanst, schitterende plek met uitzicht op de Grand Ballon d’Alsasce, ruime mobil-home…. en wat een rust!!!! Heerlijk. Zo krijgen we het goede gevoel wel!
We fietsen nog even de berg af naar de bakker en de pharmacien en daarna op de plaats, rust…
Vrijdag 31 juli
Omdat het ook vandaag weer tropisch heet wordt, vertrekken we niet al te laat voor een fietstochtje naar Kruth, langs de rivier La Thur. Het is echt een heerlijk tochtje, afwisselend zon en schaduw, met flinke klimmetjes en heftige dalingen met in de verte links en rechts de bergen. We zien weer ooievaars in de velden en biddende buizerds. In Kruth zelf is niets te zien/te doen en dus rijden we een klein eindje terug waar we een leuke herberg gezien hebben. Hier houden we een lange pauze en lunchen heerlijk voor een habbekrats. Als Peter later hoort dat hij stukjes ganzenmaag (een delicatesse die hij heerlijk vond) gegeten heeft, verklaart hij dat nooit meer te zullen doen: het omgekeerde van “wat de boer niet kent….”; dat bestaat dus ook.
‘s Middags houden we ons gemak, tenminste ik. Peter vindt het hoognodig dat er een wasje gedraaid wordt en dat doet ie dus. Als ik later op de middag de was opvouw en opmerk dat ik het vreemd vind dat ik geen onderbroeken zie van hem, loopt hij jammerend naar binnen om het waszakje met vuil ondergoed te pakken: vergeten! (En daar was het nou net om begonnen). Gelukkig heeft hij nog genoeg schone voorraad, dus er is geen ramp gebeurd.

We doen nog wat boodschappen bij Auchan en steken daarna de bbq aan.
Het was een leuke dag
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.