Herfstreis2022

Dag 1 20 aug.

Tegen 10 uur vertrekken we na het ontbijt met verse broodjes vanuit Brasschaat. We hebben de nacht doorgebracht bij Koen c.s.: camper in de tuin, maar toch voor de logeerkamer gekozen. Het is een hele gezellige middag en avond. Veel vakantieverhalen uit de USA en “met de billen bloot” (ook Manon en Febe sluiten nog even aan).

We hebben niet zo’n hele goede nacht: t is warm en als ik daarom maar een raam openzet en vergeet het hele kleine lampje in de kast uit te doen is het ugge, ugge, ugge, het stikt hier van de mugge…..

‘s Ochtends blijkt dat we eigenlijk allemaal tussen 2.30 en 4.00 wakker zijn geweest: de familie worstelt nog met een jet-lag.

Rond Antwerpen en Brussel is het behoorlijk druk – zeker voor een zaterdag – maar verder zuidelijker is het heel rustig op de weg, allesbehalve vakantiedrukte!

We stoppen net over de grens voor een bak koffie en even “van de weg af” in Rocroi, een vestingstadje met bastions “á la Bourtange” en om kwart voor drie draaien we de stadscamping in Epernay op “COMPLET” (zijn wij blij dat we een paar dagen geleden hebben bedacht dat we de eerste campings toch beter even konden reserveren: de grote vakanties zijn immers nog niet overal voorbij..).

We krijgen een fijn plekje toegewezen en het voelt helemaal goed: zonnetje, prima temperatuur, rustig: we zijn begonnen!

Dag 2 21 aug.

Die dag begint best raar. We zijn net een km. of 10 maximaal verwijderd van Epernay op weg naar Auxerre als er op het dashboard een oranje lampje begint te branden. Geen idee waarom/waarvoor, maar we stoppen toch zo gauw het kan. 

We zoeken allebei in het Fiat-boek, maar vinden niet wat dit betekent.

We besluiten terug te keren naar Epernay, de enige iets grotere gemeente hier in de buurt, in de hoop ergens hulp te vinden. Maar ja, ‘t is zondag…. Hier is alles dicht!

We parkeren bij het college en zoeken weer in het boek en zelfs onder de motorkap. Het maakt ons niks wijzer. 

Ik vraag hulp aan een echtpaar dat voor het stoplicht staat en zij draaien de parkeerplaats op om te helpen. 

De man zoekt op internet en weet te melden dat het iets te maken heeft met “vervuiling” en dat het niet ernstig is zolang het lampje niet knippert of rood wordt.

Ik bel voor de zekerheid toch even de ANWB Wegenwacht. Het klopt. Het heeft te maken met het feit dat we nu iets minder schoon rijden;  zolang er niets knippert of rood wordt en alles “normaal” functioneert, zouden we er nog max. 1000 km. mee kunnen rijden. 

We spreken af dat we naar Auxerre rijden (onze volgende bestemming) en morgen weer contact hebben om te kijken of het dan verholpen kan worden.

Auxerre blijkt een leuk stadje te zijn, waar we na een lekkere Leffe op de fiets ronddwalen en de abdij bezoeken met verrassend mooie moderne kunst.

Dit is zo genieten! Wat is het toch fijn als je samen reist en het zo gezellig is.

Morgen weer een dag.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Een reactie op Herfstreis2022

Reacties zijn gesloten.