Grandrupt de Bains

De eerste indruk van de mini-camping Entre les Sources met B&B in
Grandrupt de Bains is heel positief! Fijne ruime kamer, eigen WC, eigen badkamer. Beneden aan de achterkant van het huis een ruime overdekte waranda met tafels en stoelen en uitzicht op de kleine camping waar de tenten en caravans verscholen achter de bomen staan.


Aan de voorkant van het huis staan ook zitjes, zelfs aan de overkant in het gras; een camperplaats met mooi uitzicht in het avondzonnetje. Het gaat er informeel en wat rommelig aan toe, maar in een prima sfeer.

Er zijn alleen twee Duitse dames, de rest zijn allemaal Nederlanders. De twee Duise dames zingen ‘s avonds een meerstemmig duet voor Miranda, de eigenaresse. Wij hebben José, een van de andere B&B-gasten enthousiast gemaakt voor Monopoly Deal.

Overdag tijdens de rit hiernaartoe hebben we van alles meegemaakt:
– een bezoek aan een huisarts voor een recept voor antibioticumkuurtje;
– risico van een bekeuring voor foutparkeren net voorkomen door de doktersassistente;
– lunch bij El Ranch in La Fougerolles, waar de eigenaresse ons herkent van de drie keer hiervoor (vorig jaar en het jaar daarvoor) dat we hier aten op de heen- en terugweg naar Zuid- Frankrijk;
– aankoop van kersenlikeur in de fabriekswinkel van Griottines, die we nu wel open aantreffen.
Het is een hele relaxte dag en om een of andere reden hebben we overal lol om.

De twee dagen erna brengen we vooral fietsend door. We starten bij schutsluis 29 in het Canal de l’ Est dat in het dal van de Saone ligt.

De eerste dag noordwaarts, tot sluis nr. 1. Het is een mooie tocht over een vrijliggend fietspad. Het is hier helemaal niet toeristisch en dat is heerlijk. Het enige nadeel is alleen dat er in de paar piepkleine dorpen die we tegenkomen geen enkele gelegenheid te vinden is om wat de eten of te drinken: er is nog geen bakker. Als we aan het einde van de rit ineens een supermarkt zien, spurten we ernaar toe, maar hij blijkt gesloten te zijn.
Gelukkig vinden we op de terugweg een Auberge Ferme waar we kunnen lunchen.


De tweede rit naar het zuiden is ook al zo mooi, zelfs nog afwisselender omdat we nu 2 x een boot zien varen en schutten bij een van de sluizen en we meer bewoonde dorpjes tegenkomen waar wel een bakker en een restaurant te vinden zijn.

Hoewel we de eerste dag iets meer ((49 km.) fietsen dan de tweede (38 km.) is de tweede vermoeiender, maar het ks dan ook behoorlijk warm vandaag!

We hebben in ieder geval, twee hele fijne dagen! Nog 1 dag te gaan en dan gaan we alweer richting Nederland.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.