Granada (3 dagen) dag 3

Vandaag bezoeken we het Alhambra. We rijden er weer op de fiets naar toe en dat is al een belevenis op zich. We stijgen naar grote hoogtes en we halen het met onze Lacross vouwfietsen +.(Als we terug zijn op de camping horen we van een echtpaar uit Nederland dat dure stadsfietsen met ondersteuning heeft dat ze er in het buitenland (lees: heuvelachtig of bergachtig gebied) niets mee kunnen: de ondersteuning stopt er gewoon mee en daar staan ze dan……Zo blij met onze Lacross fietsen: ze brengen ons tot nog toe overal naar toe waarheen we maar willen!

Dan het Alhambra zelf.
Ja, overweldigend! Het is moeilijk uit te leggen hoe groot het hele complex met paleizen is, hoe mooi het ”hoofdpaleis” is waar in totaal zo’n 500 jaar aan gewerkt is. Het lijkt lang, maar als je het ziet, begrijp je niet hoe ze dit in die tijd voor elkaar gekregen hebben.
Ik probeer een indruk te geven met wat foto’s, maar die geven onvoldoende weer wat je daar ziet en ervaart.

Bij Italo worden we ’s avonds ook weer verwend met o.a. risotto. Als de camarero (ober) ziet dat ik zit te kijken naar een kaasgerecht dat hij aan een andere tafel klaarmaakt, stopt hij bij het voorbijgaan met zijn ”karretje” en maakt voor mij een lepeltje klaar met het gerecht om te laten proeven: verrukkelluk!
Het zijn topdagen geweest hier in Granada.

Intussen hebben we de route ook weer bijgesteld door tips van medereizigers en gaan we morgen voor 2 dagen door de Sierra Nevada reizen: schijnt heel mooi te zijn. We gaan het zien.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 reacties op Granada (3 dagen) dag 3

Reacties zijn gesloten.