Frankrijk 2018

Prémourey (dichtbij Fougerolles, iets boven Vesoul)
Cyclo-trotters & Co., Chambres d’Hotes de Charme.
Wat een verrassing deze plek, off road, puur natuur.
Een oase van rust.

 

 

 

 

 

Als we net Maastricht uitrijden – door de nieuwe tunnel waardoor je niets meer van Maastricht ziet maar er wel in een mum van een tijd onderdoor bent – krijgen we een berichtje op de boordcomputer “Controleer de bandenspanning en reset daarna”.
We lijken er aan te gaan wennen, want ik heb de afgelopen 2 weken nogal wat problemen met banden en boordcomputer gehad en allemaal door mijzelf veroorzaakt; allemaal het gevolg van het kapotrijden van mijn achterband op een 5 cm. laag hekje in onze eigen voortuin dat er al heel wat jaartjes is, op die plek.
Maar, ik had wél het idee dat ik nu alles goed had laten herstellen….Nee, dus.
De bandenspanning weer.
Net achter de draai in Luik, een paar 100 meter achter de Roi de Matelas, zien we een Citroengarage en daar worden we fantastisch geholpen. Binnen een paar minuten is de zaak weer in orde en zijn we weer “en route”.

De Belgen hebben er zin in: het hele wegennet wordt hersteld. Jammer dat er zo veel stukken daarvan op onze route liggen. We rijden kilometers op de linker weghelft, in een slakkengangetje van 70, soms zelfs 50 km. per uur, waardoor we veel extra tijd kwijt zijn. En, het is een beetje Iers weer: zo schijnt de zon (19-20 gr) en zo komt het met bakken naar beneden (12 a 14 gr.): afwisseling genoeg dus. En, niks doorjakkeren, maar gewoon rustig tempo: het is zoals het is.
Lekker muziekje erbij, puzzel uit de NRC, korte (koffie en sanitaire) breaks: prima.
Hier doen we het voor.

In Plombières-les-Bains strekken we de benen nog even en staan dan ineens voor het woonhuis van Voltaire.
Ook vinden we een warmwaterbron waar ik een gesprekje aanknoop met een dame die aan de bron een bekertje water tapt en ter plekke opdrinkt. Ze vertelt me dat het water aan de ene kant goed is voor je, als je niet naar het toilet kan en aan de andere kant voor het omgekeerde probleem. Om haar verhaal geloofwaardiger te maken wijst ze op de infoplaatjes op de bron en aan de wand.
(Jammer dat ik geen bekertje bij me heb.)

Nadat we even bijgekomen zijn, gaan we eten in Fougerolles bij Le Ranche.
Ook dat is verrassend: goed en goedkoop!
4-gangenmenu (eendenpaté, vlees- of visgerecht, kaasplank met keuze uit 5 soorten en een toetje met keuze uit 5 soorten), inclusief aperitiefje, wijntje en uitstekende koffie voor nog geen € 18,– pp.)
Ik schrijf eigenlijk nooit over wat iets kost geloof ik, maar dit is zo uitzonderlijk.

Nog even een afzakkertje en dan lekker slapen.

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Een reactie op Frankrijk 2018

Reacties zijn gesloten.