Fietsverkenningen in Danang

Woensdag

We zijn nog maar net op weg, als we zien dat er wat te doen is op het strand: twee rijen mensen zijn bezig om netten binnen te trekken en als ze samenkomen blijkt het één net te zijn.
Het is ons niet helemaal duidelijk of het nu de bedoeling is om vis te vangen, of troep op te ruimen. Op de foto’s zie je wat ze ophalen: ongelooflijk veel zooi met een schamel aantal visjes dat er dan wel tussenuit gehaald wordt en op het strand verhandeld.

We fietsen verder richting schiereiland, maar na een paar kilometer haken we af: het wordt ontzettend steil én het is zó druk met auto’s en brommers; allemaal op weg naar de lady Buddha die vanaf de hoogte over Da Dang uitkijkt.
Hier zie je haar precies in het midden van de foto en dan lijkt het helemaal niet zo hoog, (zie ik nu….).

We gaan verder en komen uiteindelijk bij het gedeelte dat, volgens eerder verkregen info, zwaar getroffen is door de tsunami. Het bestaat uit splinternieuwe gebouwen met een hoop schrootflats er tussendoor waar – in de enigszins bewoonbare appartementen – nog echt mensen wonen: verschrikkelijke omstandigheden.

En even later komen we bij een modern winkelcentrum, waar we weer een andere manier van Thaise bbq ontdekken. In je tafel worden 4 bakken bouillon naar keuze warm gehouden en dan krijg je, ook al weer naar keuze een hoop vis, vlees en groenten om daarin klaar te maken en op te peuzelen: heel lekker!

De kippenpoten hebben we verruild voor een schaal vlees.

We vinden ook nog een nieuw mapje voor de paspoorten (tijdelijk goed genoeg) want het oude is tot de draad versleten, maar de indeling is nog niet wat ik eigenlijk wil, dus we blijven “jagen”.
(Ik denk dat de jacht in Nederland door gaat, want hier gaan ze qua afmeting, steeds uit van 1 paspoort)

‘s Avonds wandelen we tevergeefs naar een Pho-zaakje (een soepspecialist). Leuke wandeling, maar hij is gesloten. Gelukkig is dit de laatste Tet-feestdag! We sluiten de dag dus af met een broodje met kaas.
Ook lekker!

Donderdag

We doen het vandaag heel rustig aan: d.w.z. op het gemakje ontbijten en koffie drinken bij Masa, ons aanbevolen door de host bij Ponte Boutique. Het is een trendy zaak die je niet verwacht waar we hem vinden (in een niet-toeristische wijk, straten verwijderd van het strand). We drinken er avocadokoffie, een soort avocadosmoothie met koffie: goede combinatie (die we zelf nooit zouden hebben bedacht). We zitten in een soort “open-air-huiskamer” en genietend van de koffie lezen we in onze boeken, die we bewust hebben meegenomen. Zo hadden we het ons ook voorgesteld toen we vertrokken.

Daarna fietsen we weer helemaal terug naar het Noorden voor een massage!
Het is de moeite waard: goede ontvangst (voetbad en flesje water), prima masseuses en na afloop even bijkomen met lekkere koekjes!

Een verwendag, vandaag.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.