En weg zijn we…

“Goed uitkijken, hé!”
“Ja!”
En weg issie…. Nog even naar het dorp, kijken of het iets is….
Na een lange reisdag zijn we in een piepklein dorp onder Rouen beland:
Le Bec- Hellouin.

We zijn begonnen in Brasschaat, bij het huis waar de zoon met zijn gezin in september zijn intrek neemt. Na 4 jaar Singapore is het tijd voor een nieuw avontuur.
Daarna rijden we via de ring Antwerpen (er schijnt van alles gebeurd te zijn en er wordt gewerkt aan de weg), via Gent zuidwaarts. Het is een saaie, lange, drukke weg. Waar we wel van genieten is onze tolbadge. We hebben hem in Brasschaat voor de voorruit geplaatst en hij werkt perfect! Even opletten dat we het poortje met de juiste hoogte hebben, maar dan is het daar zo “gepiept”!
Onderweg stoppen we een paar keer om even wat rust in te bouwen voor de chauffeur, maar het gaat goed…..tot een paar km. voor Rouen: donkere wolken waaruit even later heel wat regen klettert (Hoe kan dat nou? ‘t Is de hele dag al stralend weer?) en we zijn heel wat later dan gedacht, nl. precies in de spits (17.00 uur) dus knetterdruk.

Peter navigeert zo goed als hij kan met behulp van gsm en ik volg de commando’s zo goed mogelijk op. Dan moet ik midden in alle hectiek ook nog een sanitaire stop maken. Gelukkig hebben we het toilet aan huis, maar ik moet wel even ergens zien te parkeren, want dit kan ik niet rijdens oplossen! Het lukt wonderwel en even later beginnen we aan het laatste stuk.

De camping ligt vlakbij het dorp, maar zoals wij ernaar toe rijden in the middle of nowhere. Het is een fijne camping: volop plaats, een winkeltje erbij, ontbijtservice én een eigen restaurantje met o.a, “moules frites”, en dan noem ik alleen de zaken waar wij iets aan hebben nu, en niet b.v, het zwembed en het speeltuintje.
We worden ook met open armen ontvangen: “Ha, de Hollanders komen er aan!”

Aan de grenzen geen enkele controle: geen gezondheidscheck, geen vaccinatiebewijzen, geen pcr-tests nodig. Gewoon normaal de grens over: GEWELDIG!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 reacties op En weg zijn we…

Reacties zijn gesloten.