En verder, nu naar het eiland Samosir in Lake Toba

We vertrekken op tijd, want het wordt toch wel weer een flinke rit en Dedek wil ons rond 14.00 uur bij de veerboot naar het eiland hebben.

Onderweg is weer van alles te zien.

Deze man smult kennelijk van zijn gebarbecuede hond (hier zo populair dat ze breed aangekondigd worden als B1 restaurantjes (B2 is varkensvlees).

We stoppen alleen voor een kopje koffie (overigens op een plek met mooi uitzicht) en een lunch langs de weg (het zijn onooglijke tentjes waar Dedek ons mee naar toeneemt, maar het eten is er heel wat lekkerder dan in de meeste hotels/restaurants waar we tussendoor moeten eten.

Dan ineens ligt het er al: het Tobameer. Wat een imposant gezicht. Het meer is 100 km. lang en 550 meter diep. Dat laatste zie je natuurlijk niet, maar de wetenschap dat het zo is, maakt het wel heel bijzonder. Daar ergens in de verte ligt het eiland Samosir (ter grootte van Singapore).

Precies op de geplande tijd staan we aan de kade: we nemen afscheid van Dedek. Van nu af aan gaan we het weer allemaal zelf regelen. Het was fijn dat dat afgelopen 5 dagen niet hoefde, maar ik vind het ook wel weer heel fijn om met zijn tweeën te zijn.

Het resort waar we aanmeren is een plaatje! Zwembad aan het meer, hele ruime cottage, vriendelijk personeel, lekkere douche. Niks mis mee. Peter boekt gelijk een nachtje bij, zodat we hier 4 nachten blijven. Nu staan we alleen nog voor de opdracht om wat specifieker te gaan nadenken over het vervolg van onze reis hier in Sumatra. We weten nu hoe de wegen erbij liggen (abominabel slecht); wat het beginnende regenseizoen inhoudt (nog slechtere wegen door mogelijke aardverschuivingen; de afstand die je hier per dag kunt afleggen met een auto (tussen 50 – 60 km. per uur zonder files, reken maar uit). We hebben veel tijd hier, dus dat komt wel goed!


En soms moeten we even de miljoenen tellen: 1.000.000 rupia is € 60,00

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Een reactie op En verder, nu naar het eiland Samosir in Lake Toba

Reacties zijn gesloten.