Durrës

Nord Park camping

21 juni

“Tineke, kom eens even!”
Peter wil de swing met onze fietsendrager wegdraaien, om de camperbus van achter open te maken: we zijn net aangekomen op de Nord Park camping, gelegen op een zijveldje van het Nord Park Hotel met een heerlijk groot zwembad erbij.

”Waarom ligt jouw fiets-stuurtasje daar?”

Het meest veilige plekje …(?)

Ik kan mijn ogen niet geloven. Gisteravond heb ik mijn fietstassen weer terug op de fiets gedaan (na de reparatie) en ik weet zeker dat ik dat zorgvuldig heb gedaan, ook met de 3 bevestigingsriempjes met klittenband aan het stuurtasje. Het moet losgetrild zijn onderweg, maar dat het dan ook vanonder de fietsenhoes uitvalt, op de fietsendrager en daar wie-weet hoe lang is blijven liggen tijdens de rit, is ongelofelijk! Dit is al de tweede keer dat daar iets op blijft liggen, want ook de borgpen van de drager zelf, hebben we daar gevonden toen we al een tijdje onderweg waren. Ik had dat maar niet geblogd, maar nu kan ik het niet langer verzwijgen. Wat hebben wij toch veel mazzel!

Het is een mooie rit vandaag, vooral het eerste gedeelte na Gjirokaster, over goede wegen. Het laatste stuk is het weer flink oppassen voor kuilen en is het druk op de weg.

Als het tijd is voor een tussenstop en tegelijk een hapje te eten, is er de eerste 100km. geen horeca te zien. Daarom rijden we door het dorp Lushnjë, waar we in een klein huis-restaurant lekker eten. Ze zijn hier geen toeristen gewend, zoveel is duidelijk. De TV staat keihard aan met Boney-M, Michael Jackson en de Albanese x-factor. Opa die teleurgesteld is dat we geen Italianen zijn omdat hij wel Italiaans had kunnen en willen praten, zit geboeid te kijken. De twee zoons serveren en de kleindochter lummelt wat met haar gsm. Als de bestelling met behulp van Google-translate geplaatst is, wordt er met man en macht aan gewerkt achter om iets goeds op tafel te zetten en dan doen ze ook. Ze zijn er trots op! Enige conversatie is verder onmogelijk.

En nu worden we hier zo verwelkomd (snackje vanuit het hotel) en wandelen de krielkipjes rond den Duuk.

De duik in het zwembad is ook heel welkom en verfrissend (we hadden geen idee dat hier een zwembad is…)

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.