Door het Italiaanse overstromingsgebied…

za 20 mei
Waar we ook geïnformeerd hebben: er is geen probleem op weg naar Ancona, laatste tussenstop vandaag in Pesaro.

Het gaat aanvankelijk heel goed; we naderen de Autostrado nr.A44. Als we eenmaal daarop zitten, is er geen enkel probleem!

Maar, je voelt hem al aankomen: hij is daar in Ravenna ontoegankelijk: overal politie-afzettingen en echt tijd om de automobilist verder te helpen is er niet, dus we gaan maar met de stroom mee, centrum van Ravenna in, richting zuiden. De stroom wordt steeds dunner, net zoals de aanwijzingen! Gelukkig hebben we onze Garmin nog, aangevuld met de juf van Google: ze zijn het opvallend vaak eens. We volgen ze dus.

We komen op een alternatieve weg uit die welhaast uitgestorven lijkt (zitten we wel goed?) en waaraan vaak gewerkt lijkt te worden, dus veel enkele bannen tussen pionnen en railings (niet mijn favoriete zijkanten). Maar, het gaat goed en ten zuiden van Ravenna, in Cesaro, kunnen we de beoogde autostrada op die ervoor zorgt dat we rond 1 uur ‘s middags op Camping Panorama aankomen. Het ziet er heel troosteloos en drassig uit (maar ja, wat wil je, het miezert al weer flink de hele dag.)

(In Nederland 20gr en een 🌞)

We vinden een niet al te modderige plek en zetten de camper gewoon diagonaal op het veldje: t is maar voor één nachtje. 

Morgen naar Ancona waar we ‘s avonds de boot op gaan naar Igoumenitsa (Griekenland, Peloppenessos).

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.