De volgende stop: Gennes bij Saumur (Loire)

Wij krijgen een plek aangewezen met de woorden “…als het plaatsje niet bevalt, kom maar terug….”
Maar het is een prima plek, aan het begin van de camping, dichtbij het sanitair, supergroot en weer vrij zicht, want geen directe buren.


Als je de foto goed bekijkt, zie je dat Peter “moeilijk” kijkt. Hij probeert hier zijn fiets te pakken om naar de Pharmacie te rijden, omdat hij sinds gisterenmorgen hevige rugpijn heeft. Begon uit het niets toen hij ‘s morgens even op “mijn” campingstoel zat. Ik heb hem er nog mee geplaagd dat hij dat ook niet moet doen,  maar grapjes zijn even niet aan hem besteed. De meegebrachte kruidentabletjes helpen trouwens ook geen klap.
Gelukkig heeft hij wel goed kunnen slapen na een dagje paracetamol, maar de pijn wordt er niet minder door.
Fietsen gaat nog wel en we besluiten dan om toch maar naar Saumur te fietsen (19 km. ) en daar eens een ander middel zien te krijgen. Omdat we een moeilijke start hebben, welk pad moeten we nu hebben? Zoek jij het uit of ik? etc. zijn we pas tegen 13.00 uur in Saumur en gaan we eerst maar lunchen, want na half 2 is dat vaak moeilijk, zo niet onmogelijk, hier in Frankrijk.
Anderhalf uur (!) later wandelen we naar de apotheek waar we geen paardenmiddel krijgen zonder recept, maar de dame belooft dat het alternatief dat ze wel heeft, goed helpt. Vooruit dan maar, we hebben geen keus.

Op de terugweg zien we een eindje voor onze camping een grot waar een restaurant in gevestigd is. De grot is open voor visites. Wij denken dat de visite iets te maken heeft met wijn, maar als we in het restaurant komen (na 100 m.de grot ingelopen te zijn) blijkt dat er een champignonkwekerij in gevestigd is, waar ze ook nog escargots kweken.
De gastheer/eigenaar geeft ons een korte maar zeer volledige uitleg en daarna mogen we zelfstandig de rondleiding vervolgen: na nr. 6 komt u weer terug (of morgen, mag ook). Het is hartstikke interessant om te zien. Natuurlijk zien we niet de hele grot, want die is in totaal 7 km.

Peter zegt halverwege dat hij zijn rug niet meer voelt….als dat zo is dat de pilletjes echt helpen…🔝
Het restaurant heeft een hele speciale formule. Je krijgt een hol broodje en daar stop je hapjes in die zij serveren: er valt niets te kiezen, je wacht maar af wat je krijgt. Hij verraadt wel dat er in ieder geval champignons geserveerd worden (maar dat hadden wel al vermoed). Wijn en koffie is bij het totaalconcept inbegrepen.

Voor ons is de visite te vroeg, maar als we terug op de camping zijn en we op de km.-teller zien dat het maar 5 km. van ons af ligt, besluiten we in een split second dat we straks terug gaan. Ben benieuwd….

Peter gaat eerst nog naar de masseuse die vanavond haar diensten aanbiedt, in het tentje schuin tegenover ons.

Morgen naar de camping waar we ook gestart zijn, begin juni.

En overmorgen naar Antwerpen om eindelijk de familie uit Singapore in mijn armen te sluiten. Wat kijk ik daar naar uit.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.