De vaart zit erin

Omdat we pas eind van de middag op de kade moeten inchecken voor de ferry naar Igoumenitsa (Griekenland), rijden we eerst het stadje Pesaro in. 

We vinden een prima parkeerplaats aan de route naar Ancona, dichtbij de haven en op loopafstand naar het centrum.

Het lopen valt me aanvankelijk heel zwaar: het lijkt wel of er lood in mijn schoenen zit en als we de synagoge inlopen, ben ik blij dat ik eerst even op een stoel kan gaan zitten. Misschien de warmte? Daar zijn we de eerst week van onze reis niet mee verwend en misschien moet ik er even “inkomen”. 

Nadat ik even heb zitten uitblazen, gaat het verder prima.

We boffen dat we de synagoge uit de 16e eeuw in kunnen, want hij is maar een paar keer per jaar op zondag een paar uurtjes open.

Als we wat verder wandelen heeft Pesaro nog meer te bieden: een museum (wel gesloten) met mooie beeldengroep en een interessant binnenpleintje.

Als we onder de poort doorlopen, komen we in een gezellig druk winkelstraatje dat op een grote markt uitkomt waar een rommelmarkt is. Supergezellige sfeer!

Na de lunch waar ik (op aanraden van onze buurman in het restaurant) de lekkerste vongole-spaghetti tot nu toe heb gegeten en Peter een heerlijke spaghetti met inktvisstukjes, wandelen we terug langs de boulevard waar een gevaarlijke sloopactie plaatsvindt van een flat. We komen er ongeschonden voorbij.

We zijn ruim op tijd in Ancona om in te checken, maar we zijn toch niet de eersten.

Er is van alles te zien op de kade: mensen die hier nog hun tasjes voor de nacht staan in te pakken, mensen die van het heen-en-weer lopen op de kade een sport lijken te maken en busladingen met passagiers die langskomen. 

We zien eerst een grote ferry binnenkomen (van Anek, een Griekse rederij), maar die “parkeert” achteruit aan de kade naast ons. Een tijdje later komt “onze” Florencia (van Grimaldi, een Italiaanse rederij).

Het oprijden is nog even spannend, want we moeten met de camper op het hoogste dek gaan staan en dat moet via een smalle oprit (Peter zei later dat ik aan de rechterkant nog ongeveer 2 cm. ruimte had). Bij de afdaling morgen zal ik links wat scherper gaan rijden, neem ik me voor.

Ja, en de reis met de ferry ⛴️…. geen hoogtepunt. We hebben redelijk geslapen omdat we ieder 4 vliegtuigstoelen tot onze beschikking hadden om op te liggen (het was dus helemaal niet druk) en 2 x gegeten (veel salades vooral, zodat we het idee hadden dat we gezond bezig waren)

We hebben de hele maandag een beetje van de stoel naar het restaurant gewandeld, tussendoor een spelletje Monopoly deal gedaan en af en toe even buiten gekeken. Dat laatste beviel ons niet zo goed: we voelden ons toch “licht in het hoofd”: de pilletjes tegen zeeziekte kwamen dus toch goed van pas.

De maandagavond brachten we door op een hele fijne camping 8 km van de aanlegplaats Igoumenitsa. Schitterende plek, veel beter eten en een mooie zwoele avond.

En nu (dinsdag 23 mei) zijn we neergestreken op het eiland Lefkada.

Hier blijven we een paar dagen hangen. We hebben groenten op de grill klaargemaakt en een flesje Retsina opengetrokken, al gezwommen en de was komt zo uit de wasmachine.

De fietsen zijn ook weer van de camper af, want de komende dagen gaan we daarmee heerlijk het eiland verkennen.
Voor mijn gevoel zijn we nu eigenlijk pas “begonnen”….

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Een reactie op De vaart zit erin

Reacties zijn gesloten.