De N2 op…

Donderdag, 30 mei

Wij rijden de N2 op, één weg van Noord naar Zuid; midden door het land. Minutieus beschreven door Tina Reinders in haar boek “ Met de camper door Portugal”.

‘s Morgens hebben dan eerst nog even de warme hete geneeskrachtige bron in de stad bezocht. Er komen inderdaad mensen uit de stad om heet water te tappen in een thermosfles en in een drinkbeker. Deze laatste laten ze even afkoelen (want het hele jaar door 76gr.) en drinken die dan leeg. Er zit o.a. veel bicarbonaat in dit water, wat helend werkt op artritis en de spijsvertering.

We volgen Tina en komen bij het schitterend gelegen 5 * Palace hotel (Michelinster ook, natuurlijk) en omdat we er precies zijn op het moment dat het koffieterras opengaat (11 uur) drinken we daar een heerlijke kop koffie met een “pastel de nata” – overal in Portugal anders – maar overal een heerlijke cake-achtige lekkernij voor erbij.

We mogen ook nog even naar binnen en maken van de gelegenheid gebruik om de hal te fotograferen.
Even later wandelen we door de sprookjesachtige bostuin met vijver.

Onderweg wijst Tina verschillende interessante stopplekken aan en ze zijn allemaal de moeite waard om even te stoppen!

Omdat we vandaag naar Vila Pouca de Alguiar willen, zo’n dikke 40 km., kunnen we rustig de tijd nemen en zijn we toch nog redelijk vroeg in de middag op de gezellig ogenda camping Alvão Village & Camping en vinden op 900 m. een leuke plek onder de hoge dennenbomen. We kunnen hier fijn een wasje draaien en de waslijnen staan al klaar.

De dennenappels kletsen vooral ‘s nachts als het een beetje waait met flinke tikken op het dak!

Wij gaan niet al te laat slapen. ‘t Is hier frisjes ‘s avonds op grote hoogte!

Vrijdag, 31 mei

Omdat de wasmachine zo lekker snel is, de wind flink waait en de zon ‘s morgens al behoorlijk fel schijnt, hebben we – als we op de fiets stappen voor een tochtje over de bergen – de bedden al verschoond en ligt het beddengoed al schoon in de kast!

Het is werkelijk een prachtige fietstocht over de bergen (die uitzichten! die paar kleine gehuchtjes van 5 huizen! die stilte! de kleine watervallen! het groen!) en dan zig-zaggend naar beneden……

(Geen handen vrij om foto’s te maken…)

De typische Portugese 18e eeuwse hooi- , graan- , mais- , opslagschuurtjes, de Espigueiros.
Ze werden van de grond gezet, om bezoek van muizen en andere ongewenste bezoekers te voorkomen.

We fietsen na een heerlijke typische lunch in het dorpsrestaurant bij km.paal 30 via een oude spoorbaan terug naar “ons” dorp voor wat boodschappen. En, daarna weer omhoog naar de camping.
Vandaag lopen we wellicht nog een ronde om het naastgelegen meer (bij zonsondergang?) maar verder blijven we thuis.

Morgen rijden we een klein stukje verder naar de stadscamping in Vila Real.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.