De grotten in het Noorden van Lanzarote

Vandaag kost het de zon wat moeite om door de gesluierde bewolking heen te dringen, dus komt het goed uit dat we in de ochtend wat grotten gaan bezoeken.

Eerst gaan we naar de Jameos des Aqua, de grot die half binnen, half buiten ligt.
In het water zouden albinokrabben leven, maar we hebben ze niet gezien.


Wel vind je op de doortocht van binnen naar buiten veel horecaterrassen en er is een grotgedeelte dat als auditorium wordt gebruikt. Er worden nogal eens concerten gegeven.


Verder ligt er tussen die 2 delen een (afschuwelijk lelijk, want totaal uit de toon vallend) soort zwembad. Ik begrijp niet wat dat daar doet, want er wordt ook helemaal niet gezwommen: dat is in ieder geval niet de bedoeling.


Jamesos des Agua valt mij tegen, dat zal wel duidelijk zijn.

Cueva de los Verdes verrast me wel op een aangename manier.
Hier dalen we werkelijk de grotten in (welliswaar met een groep van 50 man, maar ja, het kan natuurlijk niet altijd helemaal naar wens zijn), waarbij we soms echt diep moet bukken en daarna beloond worden met prachtige doorkijkjes en zeer kleurrijke gewelven, zoals je vooral heel goed kunt zien op de foto’s die je maakt.


De vrouwelijke gids is snotverkouden, staat bij spreekpauzes voortdurend ingehouden te kuchen, maar doet haar stinkende best om het ons gasten naar de zin te maken en ze maakt het op het laatst nog spannend ook.
Dit is echt de moeite waard.

We rijden nog even door naar Orzola, het noordelijkste plaatsje op Lanzarote.
Onderweg komen we ineens een stuk duinlandschap tegen, zoals er veel van op Fuerteventura ligt: hier een unicum.
Ferry’s varen af en aan naar het eiland La Graciosa.
We blijven niet erg lang; ons lijkt het hier een stuk koeler dan in Arrietta, waar we gisteren waren.
We gaan eens even kijken of dat klopt.

Na een lange lunchpauze bij “ons” restaurantje van gisteren kunnen we niet anders constateren dan dat het klopt: het is hier een stuk zonniger en warmer: heerlijk!


Als we straks een beetje bijgekomen zijn van alle indrukken, wandelen we naar het shopgedeelte van Arrecife: kijken of ze ons daar ook nog kunnen verrassen.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.