DDR-museum en de Hexentanzplatz

Het DDR-museum in Thale is gevestigd op de 6e etage van een grote meubelzaak. Het stelt niet echt veel voor, maar we verbazen ons erover dat er zoveel dezelfde meubels en gebruiksartikelen waren als bij ons in het Westen, al zal het in bezit krijgen ervan minder vanzelfsprekend zijn geweest als bij ons. Dat herinner ik me nog uit gesprekken met een vroegere collega die in Göttingen was gaan wonen: haar schoonfamilie woonde in de DDR.Het meest spectaculair vind ik nog het bezoek aan de WC. Ik zit op het toilet aan de straatkant. Over het onderste gedeelte van het grote raam is een reep plakplastic aangebracht, maar verder heb ik goed uitzicht over het stadje.

De heksendansplaats ligt 5 km. verder op de top van een berg. Er is een kabelbaan, een bobsleebaan en een heksenhuis. Verder zijn er verschillende eettentjes, vooral veel met bratwursten, en wandelpaden. We slenteren wat rond in de heksentuin en wandelen een klein stukje naar beneden naar de  kabelbaan 🚠. De weg terug omhoog valt me zwaar (mijn conditie is echt slecht, daar moet ik na de vakantie maar eens aan gaan werken). We genieten wel enorm van het uitzicht, want deze plek blijkt op de rand van een behoorlijk diepe kloof te liggen!
Oo het terras dat we daarna vinden is het allesbehalve druk, terwijl er elders geen plekje in de zon te vinden valt. We blijven veel langer zitten dan we normaal doen, maar de zon is zo heerlijk daar (en het biertje ook).

Vanavond willen we vis gaan eten in “Die Forelle”. Hmmmm….

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.