Danang-Hué (per trein)

Ruim op tijd zijn we op het station. We zijn er wel achtergekomen dat Peter vergeten is om zijn beide kamerpasjes in te leveren, maar de taxichauffeur belooft ze wel even af te geven.

De trein heeft een uur vertraging, reden waarom we op het stationsplein neerstrijken voor een kop koffie. Ze zijn het gewend daar want we worden vriendelijk onthaald en geen moment krijgen we het idee dat we onderhand eens weg moeten of nog iets moeten bestellen.
Ponte Boutique (Huy) appt intussen naar Peter dat hij de pasjes al gekregen heeft. Als hij hoort dat we vertraging hebben, is hij erg bezorgd: hoe gaan wij dat toch doen met zoveel koffers! (1 grote en 1 kleine p.p.). We moeten zeker ons hand opsteken als we op het station komen, want dat betekent dat we hulp nodig hebben.

Nou, we krijgen nog niet de tijd om ons hand op te steken want een kruier heeft ons ticket bestudeerd en onze koffers op een kar geladen. Hij brengt ons naar 2 zitplaatsen en stalt de kar in de buurt.
Dan ziet Peter op de display dat er nog een uur vertraging bijkomt…gelukkig hebben we allebei een boek dat boeit.

Als de trein wordt aangekondigd, komt de kruier aanlopen en rijdt met ons in zijn kielzog naar voren in de rij: als de deuren opengaan zijn wij als eersten weg. Wat een hulp, die man, hij weet precies in welke wagon wij moeten zijn (3), maar dat is niet de derde in de rij! en op welke plekken we zitten. Hij maakt een van de door ons gereserveerde, maar toch bezette, plaatsen vrij en plaatst onze koffers in de rekken boven ons. En dat allemaal voor €2,—

We zitten tegenover een gezelschap van 3 heren en 2 dames en het tafeltje tussen ons in hebben ze volledig in beslag genomen met bier en eten! Ze bieden van alles aan: bier, bananen, snoepjes…. en intussen drinken ze er lustig op los en zien we kikkerbillen of kippenpoten (geen idee wat) verdwijnen: ze hebben lol. De derde man heeft intussen een stapel krukjes aangeschoven in het gangpad en houdt de twee gezelschap.
De dames zijn naar een rij achter hen gepromoveerd.

(In de man aan de andere kant van het gangpad, zien wij oud-collega Lier; geen spat veranderd).

Als de trein dan eenmaal aan het rijden is, komt de schoonmaker langs die goed de vloeren aanveegt en regelmatig komen de cateringkarren langs met eten en drinken. Maar ja, alles bij elkaar zitten we dan ook zo’n uur of drie in de trein die over een prachtig bergtraject naar Hué tuft. Snel gaat het niet, want hij moet ook regelmatig op een stuk dubbelspoor wachten tot de tegenligger voorbij is.

Het resort waar we 2 nachten geboekt hebben (Pelgrimage) is een plaatje: prachtig aangelegde tuin met paden en mooie bungalows en appartementen. Wij hebben een apartement op de 1e etage. Er zijn 3 zwembaden, waarvan 1 met verwarmd water (ik denk niet dat ik die andere zal gaan zien 🤭); kortom heerlijk!

Nadat we wat gegeten hebben, gaan we naar het warmwaterbad en als we aan het eind van de middag teruggaan naar het appartement, liggen we nog even in de jacuzzi en Peter nog in de sauna. Later blijkt dat dit niet allemaal gratis bij het verblijf hoort, maar er is niemand en we genieten ervan!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 reacties op Danang-Hué (per trein)

Reacties zijn gesloten.