Cuenca

zondag, 10 september

We rijden vandaag ongeveer 160 km. zuidelijker, dwars door het binnenland over B-wegen.
Dat betekent hier:
– over smalle, kronkelige bergwegen;
– over smalle, lijnrechte wegen op hoogvlaktes;
– door beboste gebieden;
– over steile hellingen;
– over rotsige onbegroeide bergtoppen op 1450 m. hoogte (!)

Een enkele tegenligger of achteropkomer op deze verlaten route en een prachtige tocht die juist daarom toch veel concentratie vereist.
Wat genieten we van deze prachtige rit!

We komen op een Spaanse familiecamping: veel gezinnen met kinderen en dan is er veel reuring rondom de tenten en caravans.
Als we terugkomen van de lunch in het campingrestaurant zien we dat die gezinnen volop aan het opruimen zijn wat doet vermoeden dat dit hun laatste kampeerdagje is.

We stappen op de fiets en gaan via een vrijliggend fietspad naar de stad Cuenca. Omdat we vanmiddag naar de kathedraal willen, moeten we nog eens 100 meter omhoog klimmen naar de Plaza Mayor, waar
-zo blijkt – over een paar uur een Middeleeuwse markt is. Tot die tijd bezichtigen wij de kathedraal.
Het is een hele belevenis omdat de kathedraal heel groot is, met heel veel kapellen aan de zijkanten en elke kapel is een bezienswaardigheid op zich. Zo mooi!

Dan kun je ook nog genieten van de moderne glas in lood-ramen waar de zon een spel mee speelt en hetzelfde geldt voor het buitengedeelte waar ook nog moderne kunst te zien is.Als ik na de ikonen- galerij tegen dit beeld aanloop en denk: “Dat is nou precies hoe ik me nu voel…” is het tijd om even na te genieten op een van terrassen op de Plaza en dat is precies wat we doen…

Mooie dag weer….

Als we terug zijn op de camping, zijn alle families vertrokken en is het heerlijk rustig en dat is maar goed ook, want we zijn echt moe na deze enerverende dag.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.