Cuenca (2 en 3)

Omdat we gisteren eigenlijk alleen de kathedraal goed bekeken hebben, fietsen we vandaag weer naar de stad. De rit ernaar toe is al heerlijk!

Als we in de bovenstad op de Plaza Mayor aankomen, fietsen we meteen verder omhoog naar de uitkijktoren. We hebben nu wat vaart en dat hebben we nodig om boven te komen, want hier is het zo mogelijk nog steiler dan op het eerste stuk.
Het gaat goed totdat ik een auto tegemoet zie komen op het moment dat ik een stilstaand bestelbusje moet passeren. De automobilist is vast geen fietser, want hij neemt voorrang en ik moet afstappen en daarna kom ik niet meer op de fiets weg: het is te steil! Gelukkig is het nog maar een paar honderd meter en heb ik een “hulpknop” op de fiets.

Het is de moeite waard. Wat een prachtig uitzicht boven op de toren: heel Cuenca en omgeving ligt aan je voeten. Van hieraf kun je ook goed zien, waar we precies moeten zijn om op de ijzeren brug over de kloof te komen. Achter de kathedraal naar beneden en dan kom je er vanzelf. Zo mooi!
Hier speelt mijn hoogtevrees me weer (onverwacht, en juist daardoor) parten: ik durf maar een klein stuk de brug op en moet dan snel terug. Hij is ook wel heel hoog hoor!

Na de lunch (heerlijke soep, artisjokken en paar dunne lapjes mager vlees) dalen we af naar de nieuwe stad en vinden een Mercadona, waar we zoveel boodschappen doen dat we ze maar net vervoerd krijgen in onze fietstassen (maar ja, de koffie is hier zooo goedkoop…) Beter dat we die de volgende keer inslaan, als we met de camper zijn! 😂

En zo geven ze hier aan waar de toiletten zijn. 🥴

De laatste dag in Cuenca doen we helemaal niks: beetje lummelen!

Morgen gaan we verder naar het zuiden naar de Lagunas de Ruidera, een merengebied dus.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.