Coimbra – Quiaios

4 juli

Als we ‘s morgens in  Coimbra wegrijden, is het al tegen half elf. We hebben lekker rustig aan gedaan. Beetje ontbijten, koffie, internet, zonnetje…..zoiets als vakantie.

We rijden via de tolweg naar Figuera da Foz, waar we de stadscamping gaan bekijken. Altijd fijn om dichtbij een stadscentrum te kamperen, maar deze stadscamping bevalt me helemaal niet: slecht toegankelijke plekken, rommelige weggetjes, totaal géén sfeer, pover sanitair: kortom geen goed gevoel bij!

Ik wil graag doorrijden naar Quiaios, een km. of dertig/veertig verder naar het noorden, ook aan de kust. Als we daar in het dorp aankomen, voelt het meteen een stuk beter: een dorp van niks, maar wel gemoedelijk. Een km. of 6 verder ligt de camping:; tegen het strand aan de Atlantische oceaan. Een fijne plek, met korting voor pensionado’s € 13,—per nacht, heerlijk!

We fietsen meteen naar het strand, op spuugworp, en lunchen in een strandtent.

Daarna rijden we nog terug naar het dorp zelf, waar geen bal te doen is, maar waar we op het dorpsplein met de locals een biertje drinken en een kaartje leggen.

We zijn eigenlijk van plan van om ‘ s avonds nog uit eten te gaan, maar na de vissoep en de vongoles met frietjes van vanmiddag, zijn we supertevreden met de zelfbereide padronpeppers en het brood met tomatensalade en kaas.

Ik denk dat we hier wel weer een paar dagen blijven.

5 juli

We fietsen even naar het strand (700 meter) en maken een wandeling boven in de duinenrand van zo’n kleine 2 km. en dat is niet over de hele breedte, want die is veel meer. Aan het einde drinken we koffie en wat water.

En dan ploeteren we terug over het strand. Het is superzwaar, maar overweldigend qua geluid van de aanrollende flinke golven en qua kracht waarmee diezelfde golven tegen het strand aanbeuken.

In het lunchrestaurantje vangen we bot: waren we gisteren te laat voor de gegrilde sardines, vandaag is er geen verse aanvoer. De zeebaars als alternatief is een goede keus: heerlijk!

Vanmiddag lekker uitrusten (ik vorder al goed in Stemvorken!)

Morgen gaan we naar Aveiro, “het Venetië van Portugal”, zo belooft de toeristische info en zetten de camper iets ten Noorden daarvan, in het vissersplaatsje Torreira.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.