Chioggia

Do. 18 mei

We zijn op tijd vertrokken vanuit Malcesine (Gardameer) naar Chioggia, zodat we rond het middaguur al op Camping Adriatico zijn. 

We worden door een host naar en op onze plek geloodst: dat is service!
Buiten een goed restaurant, behoorlijk sanitair en een prima ligging aan de zee en dicht bij Chioggia-centrum heeft de camping niet veel te bieden. 
Wat wil je nog meer?  zou je kunnen vragen. Geen idee, maar er is weinig sfeer aan de rechte laantjes. Lekker rustig is het wel, als er niet gemaaid wordt…

In de loop van de middag verkennen we per fiets het gedeelte Sottomarina Lido, waar de camping op ligt en strijken neer op eenterras bij de locals. Leuk!

Dit is een kleurenfoto!

Morgen doen we Chioggia Centrum.

Als we gaan “googlen” om een lekker restaurantje in de buurt te vinden, komen we als eerste uit bij het restaurant van de camping en dat blijkt verrassend goed en gezellig te zijn. We nemen zelfs “Uno resentin” na de koffie, om onze kopjes mee om te spoelen! Wij laten ons niet in ons koffiedik kijken!

Vrij 19 mei

Het is frisjes ‘s morgens en ik verwacht eigenlijk geen straaltje zon. Dat valt mee.

Net na het middaguur wint hij het van de wolken en wordt het heerlijk warm.

We struinen per fiets het hele centrum van Chioggia af en bezoeken tussendoor lBasiliek en Dom en wandelen over bruggetjes, langs de kade en door straatjes. Het is zeker geen Venetië, maar het is er gezellig druk, weinig toeristen nog, en heel sfeervol.


Op de terugweg shoppen we even bij Aldi wat lekkere tapas: doet het altijd goed, ook op de camping.

Dan gaan we over tot het serieuze werk: een lijstje maken met spulletjes die we in onze rugzakken mee de boot op moeten nemen a.s. zondag: we verwachten namelijk dat we geen vrije toegang blijven houden tot de decks, waarop de voertuigen staan…

Daarna check ik nog even de laatste reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken i.v.m. de overstromingen in Noord-Italië en er is nog steeds groen licht. Ook van de camping in Pesaro kregen we eergisteren te horen dat ze prima bereikbaar waren en vandaag weer (gecheckt door onze campinghostess), dus morgen gaan we ervoor! 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.